VANDENBERG с концерт в София на 27 септември

8 май 2024, 11:10 ч. 1806 22
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Големият рок китарист Adrian Vandenberg със специално шоу в София

На 27 септември 2024 г., нидерландският китарен ас и неговата група пристигат в България за концерт в парк център Юнак, като ще изпълнят и всички големи хитове на Whitesnake.

VANDENBERG безспорно е име с достойна и славна страница в историята на хард рока. Предвождана от китарния виртуоз Адриан Ванденберг, нидерландската четворка издава три качествени албума през 80-те, постига солиден комерсиален успех и прави турнета по цял свят с банди от ранга на Ozzy, Kiss, Rush, Scorpions.

След това, естествено, идва голямата експлозия - Адриан става ключов член на Whitesnake и е редом до Ковърдейл цели 13 години, точно в апогея на техния успех. Той е основният музикален партньор на легендарния вокалист, композира, записва исторически сола (като в "Here I Go Again"!) и пише история с прословутите си китарни диалози със Стив Вай.
След епохата Whitesnake Адриан рисува много (той е и талантлив и търсен художник), но и не спира да работи в различни интересни проекти като супергрупата Mаnic Eden и собствената формация Vandenberg's Moonkings.

В последните години той е изцяло съсредоточен върху едноименната си група, Vandenberg, като привлича за постоянен вокалист талантливия швед Матс Левен (известен от групата на Ингви Малмстийн, Candlemass и Trans-Siberian Orchestra). Ритмичната секция също е много солидна - басиста Ранди ван дер Елсен и барабаниста Коен Херфст (познат от Epica, Doro). В този състав карето издава албуми и забива на сцените на най-големите рок фестивали в света като Monsters Of Rock Cruise през 2022 и 2023 г.

Новия материал на бандата Адриан описва така: "Ние се подтикваме и вдъхновяваме един друг, за да вдигаме летвата и възникват страхотни, много вълнуващи неща! Вдъхновени са от най-добрите рок групи от 70-те и 80-те, с които сме израснали, но го правим съвременно и динамично. Твърди, енергични рок парчета, епичен размах и - разбира се – по някоя разтърсваща със своята емоция рок балада.”

Тук е мястото да отбележим, че за радост на хилядите фенове на Дейвид Ковърдейл в България, бандата включва в сетлиста си и някои от най-големите хитове на Whitesnake (в които Адриан така или иначе е замесен като съавтор). Очаквайте в софийската вечер да прозвучат любимите „Still of the night“, “Is this love“, „Fool for your loving”, „Here I go again“, „Sailing ships“.

"Vandenberg съвсем не e носталгична група, опитваща се да възсъздаде това, което се случи толкова години назад", заключава Ванденберг, който вече е идвал веднъж в България в състава на Whitesnake. "Това е съвсем нова, динамична банда с име, което има наследство, и не мога да бъда по-щастлив от начина, по който се получи. Затова закопчайте коланите, защото Vandenberg идват при вас!"

Допълнителна атракция ще бъде и страхотната подгряваща група – италианската рок сензация DRAMALOVE, за които се пише, че могат да станат следващият световен рок експорт на Италия след Манескин. Те са победителите на San Remo Rock 2023, който е най-престижния италиански фестивал.

На сцената преди италианците ще излезе първата подгряваща група за вечерта – нашите момчета от CALIBERTY. Те са обединени от идеята да представят първичната и класическа хард – хеви рок музика. Стилът е познат на широката аудитория, но не дотолкова експлоатиран в днещно време.

Очаква ни вълнуваща рок вечеринка в началото на есента, която не бива да пропускате!

Билети за концерта на VANDERBERG, Dramalove и Caliberty на 27 септември 2024 г. в парк център Юнак са в продажба в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“) и онлайн на https://sme.bilet.bg/ на цени от:

- 60 лв. промо за първите 200 билета
- 70 лв. след изчерпване на промо билетите и до 31.08.2024 г. вкл.
- 80 лв. от 01.09.2024 г. до 26.09.2024 г. вкл.
- 90 лв. в деня на концерта
- 120 лв. за VIP зоната, разполагаща със седящи места, отделни барове и вход
* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител

 

vandenberg poster

vandenberg



Коментари   (22)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


.... 12.05.2024 16:36:16 отговори + 0 0
Преди две години бях направил някакъв коментар - дори не съм засягал някоя личност, беше в две три изречения, че не ми харесва еди какво си парче и защо. В отговор на нещо твое. Бях ти плеснал един минус, защото ми отговори грубо. Само след час видях, че имам 20-30 минуса и се зачудих, защото тази тема не се четеше много. С месеците разбрах, че ти го правиш, и то редовно, защото се дразниш, когато хората не ти се кефят.... Млако човече, родено през 1984... Ако наистина си толкова дърт, то не си много по-дърт от мен. Но ще си останеш малък и жалък. Вместо с чест да излезеш, да кажеш мнение и да приемеш другото, ти избиваш комплекси, като висиш с часове тук да следиш хората и да манипулираш със стотици минуси! Комплексарче, ти нормално ли си? Честно не можеш ли да играеш - с товето истинско ИП. Така ли те разяжда отвътре, че другите не мислят като теб? Сега колко минуса ще накакаш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 13.05.2024 01:38:08 + 1 1
Хахаха, колко си зле. Пълни глупости и измислици. Но горкия комплексар помни и го боли, че получил 20 минуса. То целият ти живот е един, щях да кажа голям, ама не - малък минус Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 11.05.2024 02:26:57 отговори + 261 142
Смешко три точки. Просто ти показвам че всяко действие има равно (а понякога неравно) по сила и обратно по посока противодействие.
Ти не само от логорея страдаш, ами и от яки комплекси, та си цъкаш през VPN плюсчета, а на другите минуси. Ето на - връща ти се. Да ти е сладко
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 11.05.2024 15:05:54 + 140 178
*********, ти на 10 години ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 11.05.2024 18:58:04 + 116 80
Не, но не съм и на 110 като тебе и не страдам от нощно, пардон словесно на**каване. И ти сам си цъкаш плюсчета и минусчета безкрай, а после се оплакваш че и срещу тебе така се прави. Типично. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 12.05.2024 14:46:10 + 8 15
Ще те рапортувам, тъй като манипулираш резултатите от гласуването и това не е от днес, а от години! За секунди ми генерираш стотици плюсчета или минуси, за да задоволиш мизерната си душица, че си "победил" някой с фалшив вот, след като си словесно потентен, очевидно и като човешки качества си далеч! Тези хитринки с vpn рутерчета, апи-та, дето си мислиш, че само ти си чувал и ползваш, не те правят велик, а доста жалък! ДОСТА ЖАЛЪК Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 13.05.2024 01:34:24 + 4 2
"Рапортувай" първо себе си. Ще кажеш, че твоите по 150 плюса са истински ли?
Яд те е, че и други могат същото, при това по-добре от тебе
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 10.05.2024 15:32:45 отговори + 178 200
Тоз Стронция яко е захапал vpn-a да си слага много плюсчета, не признава друго мнение... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 10.05.2024 13:45:07 отговори + 205 229
Стронций ли си къв, си, наблегни на чикиите и не се занимавай с материя, която ти е чужда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 10.05.2024 02:02:04 отговори + 203 231
Както писах в статията за Пърпъл, Ковърдейл е най-големият талант в това велико име, слагам го наравно с Ричи. Това са двамата големи пърпълисти, колкото и да е голямо значението на Джон Лорд и останалите след тях. Музикалният им талант се вижда извън Пърпъл, когато двамата поддържаха кариерите на другите от Пърпъл, които свиреха вече тяхната музика и бяха наети като музиканти в техните легендарни банди. Това освен от тези двамата и от Дио от друг не съм го виждал като че ли при други рок легенди - да са лидери, да са композитори, да правят бандите, в които са били или които са създали световно име.
Статията е за Ванденберг, а темата са върти около Дейвид Ковърдейл! Това казва всичко!
П.П. Радвам се, че гледам Ейдриан през 1997 с Дейвид. После, като се "закри" Снейк, нещо стана с ръката му, някакво нараняване, затова не можеше да свири с години, и именно заради това отказа на Дейвид да възстановят Уайтснейк през 2003, когато дойдоха и в София. Последваха две три велики години за Дейвид, защото бе възвърнал гласа си, макар и временно, и Снейк бяха като в епогея си през 80-те. Но Ванденберг за съжаление имаше медицински проблеми, за да бъде част от този велик реюниън.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Стронций84 10.05.2024 09:05:49 + 225 206
Пак ли ти с логореята, който пише по 5 страници, за да каже нищо и/или някаква негова си пълна измислица. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Papuj 9.05.2024 18:27:16 отговори + 4 0
Яко баячка! Живи и здрави, джд одим на концерт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 9.05.2024 12:44:41 отговори + 8 0
Аз пък се радвам на всеки концерт на група, която не е идвала досега. И да е известна все пак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapеze 9.05.2024 09:12:12 отговори + 9 0
Ванденберг е типичен пример за това каква е разликата между просто добрия и гениалния музикант. Да, соловите му неща са ок, приятни, но някак стерилни, нещо не им достига. Трябва му някой като Ковърдейл, за да стане магията. Затова доста музиканти, които "пеят Ковърдейл по-добре от Ковърдейл" или "правят Уайтснейк по-добре от Уайтснейк" биха били световно неизвестни и никой досега не би чул за тях, ако не беше Ковърдейл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 9.05.2024 11:27:53 + 4 0
Много точно казано...Евала Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ohoboho 8.05.2024 18:13:18 отговори + 4 4
Би било интересно да се види, въпреки, че парчетата му са много много далеч от класата на Whitesnake. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тошко 8.05.2024 18:06:19 отговори + 6 2
Чак пък парк, чак пък център... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иван 8.05.2024 16:04:07 отговори + 7 0
Супер. Ама парчетата му с неговата едноименна група и с Moonkings са много по-яки и се надявам да наблегне най-вече на тях на концерта, а не на нещата му с Whitesnake. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Glam Fan 8.05.2024 16:00:42 отговори + 3 1
О ше има глемче. Жалко, че не съм в България, щях с удоволствие да отида на концерта! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 8.05.2024 14:43:08 отговори + 7 0
А и Вандерберг е много голям...Какви парчета е написал само, дай боже повече такива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тцъ 8.05.2024 13:59:15 отговори + 10 0
Не съм съгласен. До Юнак софиянци отиваме и се връщаме пеша. Или с метро. А Жой Стейшъна е отвъд Витоша. Образно казано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

duf 8.05.2024 13:48:33 отговори + 2 7
Това си беше за Joy Station. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".