Детайли за новия соло албум на David Gilmour "Luck and Strange"

24 апр 2024, 20:29 ч. 660 / 12 2
пред./следв.

   Легендарният фронтмен на PINK FLOYD David Gilmour обяви подробностите за новия си самостоятелен албум, първи от девет години насам. Дискът ще бъде със заглавието "Luck and Strange" и ще излезе на 6 септември чрез "Sony Music".

   Утре, 25 април, ще се появи и първият сингъл "The Piper's Call". Песента ще бъде излъчена ексклузивно по радио "BBC". Материалът е продуциран от Gilmour и Charlie Andrew. Повечето от текстовете в творбата са традиционно написани от съпругата на David Polly Samson. В записите са участвали: Guy Pratt и Tom Herbert - бас; Adam Betts, Steve Gadd и Steve DiStanislao - ударни; Rob Gentry и Roger Eno - клавишни, плюс аранжименти от Will Gardner. Албумът ще се предлага на CD, винил и блурей диск, включително с Dolby Atmos качество.

   Заглавната композиция ще включва пасажи от починалия през 2007 г. клавирист на PINK FLOYD Richard Wright. Траклист и обложка:

01. Black Cat
02. Luck And Strange
03. The Piper’s Call
04. A Single Spark
05. Vita Brevis
06. Between Two Points - with Romany Gilmour
07. Dark and Velvet Nights
08. Sings
09. Scattered
Bonus tracks:
10. Yes, I Have Ghosts
11. Luck And Strange (original Barn Jam)

 

david gilmour 2024 - luck and strange

david gilmour

още за:

David Gilmour


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


да...... 27.04.2024 12:19:45 отговори + 2 1
Страхотно парче! Пинк Флойд са още живи! Даже Райт се чува на един запис от албума! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 24.04.2024 22:41:37 отговори + 8 0
Ето това вече е новина! Голямата легенда на музиката! И все още може да пее! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".