Joe Lynn Turner отговаря на Николо Коцев по повод юбилейното издание на BRAZEN ABBOT

9 яну 2016, 16:43 ч. 2531 / 1 21
пред./следв.

   Юбилейното издание "The 20 Years Of Brazen Abbot" предизвика същинска медийна "престрелка" между вокалиста Joe Lynn Turner, който първоначално призова феновете да не купуват CD/DVD-комплекта, и китариста Николо Коцев, който на свой ред разпространи официален отговор на бойкота на колегата си. Днес получихме писмо от представителите на Joe Lynn Turner, което гласи:

Чувствам, че е необходимо да отговоря на последното изявление на Коцев, за да защитя честта и репутацията си и да дам точно обяснение на феновете. След това писмо няма да правя повече коментари по темата.

Искам да стане ясно веднъж и завинаги, че проблемът никога не е бил с пари или финансово обезщетение. Когато повдигнах въпроса, Коцев ми предложи процент от продажбите, но веднага отказах тази оферта.

Проблемът ми с Коцев бе в начина, по който научих за това издание и начина, по който то бе пуснато в продажба. Вече бе излязло на пазара от две седмици, когато моят PR агент ми обърна внимание, че тече реклама в социалните медии. Пратих имейл, за да попитам Коцев защо не ме е уведомил, а отговорът беше: "Бях зает и съвсем забравих"... Сериозно?!

Неуважението и пренебрежението, които Коцев показва с действията си, са неприемливи за мен и крайно непрофесионални. Той твърди за мен: "не е партньор в BRAZEN ABBOT, а само съм го наел съм му платил изцяло", но това е възмутително изказване! И до днес съм единственият вокалист, участвал в изпълнения на живо на BRAZEN ABBOT! Давах всичко от себе си на всеки концерт и полагах усилия групата да се развива, защото наистина вярвах в този проект. Заслужавам ли подобно пренебрежително отношение след всичко, което съм направил? Не мисля, че е справедливо.

Когато повдигнах въпроса за необходимостта от моето потвърждение, той ме увери, че има документ, подписан от мен преди почти 6 години. Според моите адвокати споменатият документ НЕ МОЖЕ да служи като разрешение за търговска употреба на записа, законността на документа е "крайно съмнителна" и следователно няма обвързващ характер по никакъв начин. Думите, с които юристите го описаха, бяха "безсмислен, неопределен и подвеждащ". Освен това посочиха, че е подписан само от една страна (от мен) и липсата на подпис от страна на Коцев е още един повод да се постави под въпрос валидността на споразумението. Коцев призна, че сам е съставил текста, което обяснява аматьорското съдържание и структура...

След кратък разговор подписах документа, защото напълно се доверих и очаквах, че Коцев смята да използва видеозаписа за рекламни цели, за да осигури следващи участия на BRAZEN ABBOT. Съзнателно или не, Коцев "удобно" е забравил да спомене в последното си изявление, че не е осигурил провеждането на НИТО ЕДНО шоу след онова последно представяне на живо през 2010 г., а скоро след него ОСВОБОДИ членовете на групата!

В имейлите си Коцев ме увери, а по-късно обяви и в изявлението си, че това DVD ще се продава "ексклузивно чрез сайта на BRAZEN ABBOT". Някои мои фенове обаче съобщиха, че DVD-то в момента се предлага поне на 2 други сайта. Считам твърденията на Коцев за напълно неверни.

Смятам, че е важно да спомена, че в едно от скорошните си интервюта Коцев заявява, че съм потвърдил и гарантирал участието си в един от бъдещите му проекти. Целта вероятно е да събере инвестиции и да увеличи бюджета си, като използва името ми БЕЗ моето знание и без разрешение от моя страна!... Това изключително много ме притеснява и тревожи. По никакъв начин не съм обвързан с проекти, по които Коцев работи в момента или за които търси финансиране. Не мога да си мълча по този въпрос!

В последния имейл от моя мениджър, изпратен до Коцев на 31 декември, в желанието си да оставим всичко това зад себе си, се казва, че му давам пълно позволение да продължи с продажбите и му пожелавам късмет и успехи през предстоящата година.

В отговор той настоя да оттегля първото си изявление и вместо него да публикувам опровержение, с което да призная, че съм сгрешил относно съмнителния законов аспект на действията му. Отказах да го направя, като взех предвид съветите и предложенията на моите адвокати. Ако се беше свързал с мен преди издаването на DVD-то, вярвам, че щяхме да постигнем приятелско споразумение без проблем. Държа на становището си, че беше редно да получа уважение в някаква степен и да дам своето разрешение и потвърждение за издаване преди пускането на видеозаписа в продажба. Смятам, че това би била етична постъпка между двама професионалисти в приятелски отношения.

Адвокатите ми ме посъветваха да изпратя официална покана за прекратяване на действията в мой ущърб, но аз им казах, че намеренията ми не са такива, че не се стремя към подобен резултат и че просто трябва да оставим нещата. Животът продължава.

Що се отнася до проекта Rated X... след като Коцев е решил, че трябва да намеси и него... Нашият китарист бе покосен от внезапен удар, но беше записал само 7 от 11-те песни... Трябваше да завършим албума и имахме краен срок да го направим. Продуцентът ни от "Frontiers Records" вече бе избрал отличен китарист от Германия, който записа партиите си за няколко дни. Аз обаче реших, че това ще е добра възможност за Коцев да свири в оставащите парчета, като в замяна ще получи шанс да участва в турнето на групата, а това щеше да му осигури доход и много добра реклама. В преговорите с "Frontiers" бях настоятелен и накрая, след една седмица, успях да ги убедя да позволят на Коцев да завърши албума. За съжаление соловите ангажименти на членовете на групата не позволиха организирането на турне на Rated X...

Като истински професионалист, аз съм разгневен и разтревожен от това, че съм поставен в подобно положение. Високо ценя взаимното уважение, което всички артисти трябва да показват един към друг, докато полагат своите усилия да постигнат успех. Очаквам да получа същото отношение в замяна.

Извинявам се за дългия отговор - имаше твърде много въпроси за обсъждане. Благодаря на всички ви, че прочетохте този текст и че се опитвате да разберете тази неприятна ситуация.

Искрено ваш,
Joe Lynn Turner


Joe Lynn Turner live



Коментари   (21)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Славчев 23.01.2016 15:32:26 отговори + 1 0
Преди много години Константин Иречек е написал няколко думи за нас българите. След ,като прочетох коментарите, изпълнение със злоба ,завист и омраза за сетен път разбрах. Човекът е бил прав .Заслужаваме си съдбата. И това все още не е всичко. Най лошото тепърва предстои. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Том Кукуруз 11.01.2016 14:07:17 отговори + 2 0
Всички коментирате така, сякаш сте виждали документа, който е подписал Джо или пък сте чули устните договорки между него и Коцев. Истината е някъде по средата. Джо вече не е онзи глас от '83 на Рейнбоу. Коцев никога не е бил супер известен, но нещата му не са лоши (самият той в едно интервю каза честно, че е наясно, че няма да е толкова известен колкото Europe напр.). Това, че някой музикант е събрал 20 хил човека на стадион, не го прави страхотен музикант. Това, че някой е събрал 100 човека в клуб не го прави лош музикант. За пример ще ви дам само The White Stripes - вероятно най-бездарната и безсмислена група, която е съществувала, но по едно време свиреха пред доста огромни тълпи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 10.01.2016 18:49:10 отговори + 5 1
Хахаха, това вече направо придобива жалки измерения! Кой крив и кой прав, не ми се ще да мисля, ама само като видях колко пъти споменава думата: адвокати... Държи се, като ощипана мома. Май наистина вдигат тая патаклама, поради сериозна липса на средства за реклама на DVD-то. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Славчев 10.01.2016 17:57:50 отговори + 3 4
Сепултур или Иванов, Браво , само дето не си указал къде да те видим колко си по добър от двамата. С една дума , колко струваш. Дай линк или публикувай твое изпълнение ,което ,като назовеш по име ще запеят десетки хиляди фенове. Дай да те видим, кой си , какво си изпял , написал, изсвирил. Покажи ни на нас непосветените колко си добър и как ги биеш по всички точки.Хайде не чакай. Сега е момента да покажеш таланта си !!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 10.01.2016 22:06:56 + 2 2
ахахах, шеомръ...
кефиш ма, дай си номера
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Славчев 10.01.2016 15:27:44 отговори + 3 5
Драги фенове, Пак старата песен на нов глас. Никой от вас не си е написал името. Защо ли?? Всичко ви дразни, Защото Вие драги , съм сигурен, нямате и един забит гвоздей в живота си за да създадете нещо. Не ви харесват ни Николо нито Джо. Защо ли? Защото и единият и другият са творци които са оставили трайни следи в музиката. В сравнение с тях сте нула ,нада, зеро. Дерзайте, Някъде бях прочел ,..злобата в българина е най силната движеща сила! Инак няма да сме ние, нали ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Сепултур 10.01.2016 15:34:15 + 5 3
Аз за човек (а за артист - още повече) съдя по това, дето е в момента, а в момента и двамата са ******* и ги бием по всички точки (отлични от цървулщината).

Иванов
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

джезве с кокаляк 10.01.2016 13:01:00 отговори + 3 3
бахти фермана... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кейн 10.01.2016 12:23:36 отговори + 3 5
Историята става все по-жалка и дребнава. Това, което разбрах аз е, че Коцев е подвел Търнър да подпише някаква съмнителна хартийка уж да рекламира групата, но след като е видял, че вече съвсем никой не ги бръсне за нищо никъде е решил да издаде едно мизерно дискче в България, но тъй като е знаел, че Търнър ще възрази, го е направил зад гърба му. Търнър му се е обадил приятелски, но реакцията на Коцев го е убидила допълнително и останало го видяхме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 10.01.2016 11:09:49 отговори + 6 1
***** *********!

Сега следва да направят едно сдобряване, като позатопли и току-виж събрали с 12 човека повече публика...

...иначе май Николото се опитва дори и да е лош като Ричито, ама нема, баце - не стаа
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чукча не читател 10.01.2016 10:50:57 отговори + 7 12
О! Каква мелодрама.. Че кой купува музика на физически носители вече? Все едно да се карат за стар куфар, пълен с мръсни чорапи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 10.01.2016 11:25:22 + 12 6
Аз. И се кефя да си имам дискове. Мп3-ките са ******. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Естет 9.01.2016 22:22:23 отговори + 13 5
И двамата се изложиха стабилно. Коцев може да има подписана хартийка, която сигурно даже има и юридическа стойност, но сам си го е набутал, издавайки нещо, включващо хора, които дори не си е направил труда да информира. От цялото нещо личи, че и двамата ретро изпълнители не са много цвете, освен ако цветето не е нарцис. Жалки са доста. Както и прическите им. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


RJD 9.01.2016 21:48:42 отговори + 10 2
Почти съм сигурен, че тия двамата я изфабрикувака тая патаклама, за да направят реклама на DVD-то. Ако сега и Коцев отговори, вече ще съм напълно сигурен в това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 9.01.2016 20:46:12 отговори + 4 9
тези защо си мислят че някога, някъде и на някого му е пукало... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доб 9.01.2016 20:42:49 отговори + 13 2
Каква хубава коса Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Peter Pan 10.01.2016 00:28:36 + 13 2
Взел я е от Емил Димитров. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 9.01.2016 20:22:18 отговори + 11 1
Жалка история. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Явор 9.01.2016 19:08:09 отговори + 12 2
Когато не можеш да осигуриш средства за реклама, разиграваш такива сценарии... Жалка работа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


www, 9.01.2016 16:54:17 отговори + 19 5
А що просто не си го натаковат... Тия явно се има за някакви значими фактори, като че ли на някой му дреме... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 9.01.2016 22:38:01 + 12 5
Четеш новината, коментираш я, явно ти дреме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".