Официална информация за турнето на Al Di Meola

6 окт 2009, 19:23 ч. 295 / 16 0
пред./следв.
След като на няколко пъти ви информирахме предварително за предстоящото мини-турне на Al Di Meola през ноември в България, най-сетне можем да публикуваме и официална информация за предстоящите събития:

   Тази есен виртуозният китарист Al Di Meola ще зарадва българската публика с концерти в София, Бургас и Габрово. От България започва и европейското турне на акустичния му проект "New World Sinfonia".
   Al Di Meola е китарист със световна слава и признание, извор на вдъхновение за много джаз и рок китаристи като Yngwie Malmstenn, John Petrucci и др. Едни от най-големите имена в световната музикална сцена са свързани с него в общи проекти. Богатата му дискография наброява над 50 албума, сред които и мултиплатинения концертен " Friday Night in San Francisco” с участието на други две китарни легенди - Paco De Lucia и John Maclaughlin. През 2000 година големият китарист формира групата AL DI MEOLA NEW WORLD SINFONIA, в която вземат участие музиканти от Аржентина, Куба, Израел, Италия и др. По думите на самия Meola, това е най-добрата му група през цялата му досегашна кариера.
   Освен познатите от миналогодишното гостуване на групата в Пловдив и Русе, Fausto Beccalossi - акордеон и перкусиониста Gumbi Ortiz, към проекта тази година са включени и две нови имена. Това са номинираният през 2002 година за наградата "Грами" за най-добър салса албум басист Victor Miranda от Куба и известният унгарски барабанист Peter Kaszas.

   Концертите ще се проведат на:
7 ноември - зала "България”, София 19:00 ч.
8 ноември - Опера Бургас 19:00 ч.
10 ноември - Културен Дом Габрово 19:00 ч.
   Почитателите на Al Di Meola ще имат възможността да получат автографи след концертите.
   Билети се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg, както и в магазини "Office1Superstore", "M-Тел” и "М Свят”
   Турнето се организира от "Fleshbone".

още за:

Al Di MeolaFleshbone


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".