Подробен репортаж от втория ден на "Sofia Rocks 2012"

9 юли 2012, 14:03 ч. 1657 / 10 180
пред./следв.
След 7 юли, напук на немалко "доброжелатели", фестивалът "Sofia Rocks 2012" се случваше. С промени в програмата, не пред пълен стадион и с проблеми в озвучаването (но кой пък фестивал на открито няма такива), но, като цяло - успешно. Озовалите се неочаквано в ролята на хедлайнъри на първия ден TRIVIUM направиха убийствен сет и останаха влюбени в България. CLAWFINGER, HEAVEN SHALL BURN и SCAR SYMMETRY не оставиха разочаровани свои фенове, създадоха някои нови почитатели и затвърдиха впечатлението у други, че това "не са техните банди". Ветераните от SWEET SAVAGE показаха хъс и музикални умения, а българските участници се справиха с незавидната задача на местен съпорт на подобно събитие. Това, че стадион "Васил Левски" не се напълни, спомогна да няма съществени проблеми в организацията, влизането в спортното съоръжение ставаше бързо и лесно, нямаше големи опашки за храни и напитки или пък тоалетни.

   Предстоеше вторият, кулминационен ден. В самия него стана ясно, че още едни от предвидените участници - IGGY AND THE STOOGES отпадат от програмата, тъй като стара травма на крака на Iggy Pop не му позволява да бъде на сцената. В движение бе направено пренареждане на програмата, събитието започна с около час по-късно, а повечето от бандите изпълниха удължени сетове. Случи се и считаното от мнозина за невероятно - GUNS N' ROSES не просто не закъсняха, но и излязоха малко по-рано от предвиденото. Сигурно и тук се е намерил някой, който да си поиска парите обратно, защото незакъсняващите за концерт GUNS не са "продуктът, за който си е платил" ;) :D

   Около 15 ч. втория ден на "Sofia Rocks 2012" откриха младите DER HUNDS. Българският съпорт следваше модела - една млада и една утвърдена банда. Втората такава бяха D2, които звучаха достатъчно рок, но така и никога няма да бъдат приети радушно от масовите метъл фенове. За щастие - на стадиона не липсваха и по-широкоскроени почитатели на Праведната Музика, които бяха дошли, за да се забавляват. Както и на 7-и, на 8 юли "Васил Левски" се пълнеше с напредване на времето, като логично общият брой публика бе осезателно по-голям от първия ден.

   Въпреки че в 17:30 ч. слънцето прежуряше и на повечето от присъстващите не им беше до купон, вокалистът на веселата американска шайка UGLY KID JOE - Whitfield Crane - си беше поставил задачата да вдигне всичко, що мърда, в стадиона на крака. При това след като феновете не реагираха, мистър Crane притича през половината "Васил Левски", за да ги подкани лично. Реформираният през 2010 г. квинтет бе първата чуждестранна група за втория ден на "Sofia Rocks", но очевидно въобще не се притесняваха от ранния час. В типичния си непукистично-шеговит стил UGLY KID JOE изкараха сет, наситен с приятната им смесица от 90-арски хард рок и хеви метъл, съчетан със закачливи текстове и ударна доза добро настроение. Публиката реагираше положително, като ту махаше с ръце, ту подскачаше по сигнал, а на хитовете "Cats in the Cradle" и "Everything About You" оказа и стабилна вокална подкрепа. Покрай двете най-популярни песни на UGLY KID JOE феновете чуха и други пикове от творчеството им: "Neighbor", "Milkman’s Son", "I’m Alright" и тежкарската "Goddamn Devil". Не трябва да пропускаме да отбележим и дамското присъствие зад ударните на барабанистката Yeal, която на това лятно турне замества титуляра Shannon Larkin, който първоначално трябваше да видим с GODSMACK. Yeal обаче беше желязна и задаваше стабилния ритъм, върху който Dave Fortman, Klaus Eichstadt и симпатичният басист Cordell Crockett градиха рифове, които вероятно им спечелиха и нови фенове. Макар и да имаха само час, UGLY KID JOE доказаха, че може и да не са проклети дяволчета, но са зверски зарибяваща група на живо.
01. Intro
02. V.I.P.
03. Diаlogue
04. Neighbor
05. Panhandlin' Prince
06. C.U.S.T.
07. Milkman's Son
08. Cats in the Cradle (Harry Chapin cover)
09. I'm Alright
10. Sandwich
11. Tomorrow's World
12. Goddamn Devil
13. God
14. Everything About Yоu

   Първото гостуване на WITHIN TEMPTATION на родна земя бе като сбъдната мечта за феновете на холандската група, а ако вярваме на реакцията на музикантите - и много приятно преживяване за самите тях. Продължилият малко повече от един час сет протече изцяло на светло, пред събрало се доста голямо множество, част от което бе дошло на фестивала най-вече заради своите любимци. Едва ли има някой, който да си е тръгнал разочарован, след като красивата Sharon del Adel и колегите й спретнаха представителна извадка от творчеството си, акцентирайки върху излезлия миналата година албум "The Unforgiving", от който бе ударното началото от четири композиции - "Shot in the Dark", "In the Middle of the Night", "Faster" и "Fire and Ice". Концептуалният албум, базиран на комикса на Steven O'Connell, бе много добре приет от критика и фенове, най-вече заради иновативността на групата и блестящите вокали на Sharon. Две от кратките филмчета, използвани за промотиране на диска, видяхме на екраните - "Mother Maiden" в самото начало и "Sinead" преди едноименната песен.

   Без в никакъв случай да омаловажаваме ролята на останалите музиканти, нито сценичното им присъствие, вниманието на хилядите фенове в неделната привечер бе концентрирано главно върху чаровната вокалистка. В сребристата си футуристична рокля тя приличаше на фея от приказка или героиня на комикс, озарила с присъствието си своите обожатели. Но по-важен от присъствието й бе гласът й - който всъщност наистина омагьоса всички. Нищо друго освен суперлативи не можем да редим за изпълнението на бандата, която определено беше в страхотна форма. Единствено можем да забележим, че един пълнокръвен сет, още повече ако се изпълни в зала, ще разкрие още по-пълноценно блясъка на тази група. Много настроение и хъс лъхаха от сцената. "Не знам защо толкова години така и не дойдохме тук, вие сте страхотна публика!", разчувства се Sharon и някак си не беше трудно да й повярваме. Тя самата не вярваше, че толкова много хора знаят и пеят текстовете на песните, но групата наистина има достатъчно фенове на родна почва, които след величавия финал с "Mother Earth" останаха повече от доволни и обнадеждени, че WITHIN TEMPTATION ще изпълнят обещанието си и ще се върнат пак.
- Mother Maiden (Short Movie)
01. Shоt in the Dark
02. In the Middle of the Night
03. Faster
04. Fire and Ice
05. Ice Queen
06. Our Solemn Hour
07. Stand My Ground
08. Sinead
09. What Have You Done
10. Iron
11. Memories
12. Angels
13. The Heart of Everything
14. Where Is the Edge
Бис:
15. Mother Eаrth

   Към 21 ч. жегата на знойния летен ден беше започнала да намалява, но на напечения стадион още бе доста горещо. Дали отличното представяне на WITHIN TEMPTATION преди тях беше подгряло публиката или жизнерадостното излъчване на KAISER CHIEFS веднага успя да грабне присъстващите, но английската инди рок банда получи много топло посрещане. Недоверието съвсем се стопи от подмятането с типичен английски хумор: "Здравейте, София! Чакате ли Guns N’ Roses? ". После британците заредиха дежурния си набор от хитове, които изпълняват на концерти. Естествено беше включена и "Ruby", най-успешната песен на групата. След оттеглянето на част от феновете на WITHIN TEMPTATION от мястото пред сцената, броят на хората там оредя, но доста от влизащите за изпълнението на GUNS N’ ROSES заставаха да погледат уж за малко, но завладяни от свежестта и позитивизма на KAISER CHIEFS, неусетно увеличаваха тълпата на ритмично поклащащи се и дори танцуващи хора. Все по-бурни ръкопляскания, придружени от женски писъци, се чуваха след всяко следващо парче на групата. Младият рус фронтмен Ricky Wilson явно бе привлякъл погледите на не малко от присъстващите дами.

   Към края на изпълнението вече нямаше никакви бариери. Видимо доволен, макар и пламнал от жегата, Ricky слезе от сцената и започна да се ръкува с всички, които бяха успели да се доберат до предни позиции точно зад загражденията. "О-о-о, 1,2,3,4! " - вече почти целият стадион пригласяше на KAISER CHIEFS. Накрая петимата от групата се поклониха прегърнати и завършиха шоуто си с "Чувстваме ви приятели, България!".


    Вероятно концерт на GUNS N’ ROSES може да се определи като неуспешен единствено ако Axl изобщо не се появи. Във всеки един друг вариант, а особено в такъв, в който той пее и беснее по сцената, без да ни интересува точно как, концертът не може да е нищо друго, освен страхотен.

   Преди да възроптаят хората, гледали снощи изпълнението на хедлайнерите във втория ден от фестивала "Sofia Rocks" и останали с горчив вкус в устата и неприятен отклик в ушите, се налага на уточним набързо "някои съображения".

    Axl беше млад, вече не е, вече е на 50 години и начинът на живот, който до голяма степен го превърна в звездата, която продължава да е, е взел своя дан и е оставил отпечатък върху така характерния му глас. Музикантите, с които се е обградил, са прекрасни професионалисти. Никой от китаристите не притежава харизмата на Slash. Всички те обаче са си написали домашното в техническо отношение - и то как!

    Паметните сценични изпълнения отпреди години няма как да се повторят. Такива са горчивите факти, времето си тече. И си избираме - да си въртим старите записи у дома или да "използваме илюзиите си" и да отидем на концерт малко тип "направи си сам". Axl и ко. предлагат суровината, оттам нататък всичко е в ръцете - по-скоро в главите - на публиката.

    Защото, абстрахирайки се от най-младите фенове на стадиона, кой няма поне един ученически или студентски спомен, чийто фон да е песен на GUNS? Кой не е обвързан емоционално с поне една тяхна композиция?

    Можем да се ядосваме, че Axl не беше в най-добрата си форма тази вечер, че комуникацията му с публиката се движеше някъде дори под санитарния минимум, че звукът не беше идеален, че на "You Could Be Mine" вокали почти не се чуваха. Можем и ще имаме пълното право.

    Можем и да махнем с ръка и да пеем с пълно гърло на песни, чийто текст дори не е трябвало специално да учим, някак си всички го знаем. Да се наслаждаваме на уменията на музикантите от групата. И да се оставим на емоцията.

    А емоция в този концерт имаше в изобилие. Началото с "Chinese Democracy" можеше да е вяло, ако публиката вече не бе натрупала огромен заряд очакване, пропукващ като искри статично електричество. Тази розова мъглица, която обвива първите гостувания у нас на огромни световни звезди и тушира донякъде недостатъците. Преди тя да се разсее, прозвуча "Welcome to the Jungle" и оттам нататък, та чак до края на тричасовия сет, всяка от култовите композиции, приютена в "Use Your Illusion" и "Appetite for Destruction" взривяваше фойерверки в мозъка (освен пироефектите на сцената).

    Най-точно би могло да се каже, че гръбнакът на сета бяха тези класики, а парчетата от "Chinese Democracy", джемовете и солата бяха просто приятен пълнеж, посрещнат радушно - и толкова. И сравнение не може да става с реакциите на стадиона при "Estranged", "Sweet Child O' Mine" (сякаш публиката полетя, чула първите акорди), "November Rain" (и феерията от светлинки - няма вече запалки, има дисплеи), "Don't Cry" (благодарим, че Axl се включи, но чудесно си я пеехме и сами), "Civil War"…

    Групата имаше силно сценично присъствие, Axl не се спря, мята стойката на микрофона, катери се напред-назад, преоблича се няколко пъти - не може да му се оспори вкуса към драматизма - в бяло за "Don't Cry", непосредствено след това в черно за "Civil War". Може би не се усещаше истинско надъхване, може би репликите за благодарност към феновете бяха повече от дежурни, може би имаше няколко идеи повече професионализъм, отколкото емоция. Но само на сцената. Пред нея над 25 000 души се забавляваха, пееха, танцуваха, спомняха си, преживяваха отново емоции, чувстваха се добре, гледаха една легенда сега, но всъщност бяха някъде другаде, преди, и там беше хубаво, беше чудесно. В лошото момче още има хляб. И още малко магия.
01. Chinеse Democracy
02. Welcome to the Jungle
03. It's So Easy
04. Mr. Brownstone
05. Sorry
06. Rocket Queen
07. Estranged
08. Better
09. Richard Fortus Guitar Solo
10. Live and Let Die (Paul McCartney & The Wings cover)
11. This I Love
12. Shacklers Revenge
13. Used to Love Her
14. Motivation (Tommy Stinson song)
15. Dizzy Reed Piano Solo (Baba O’Riley)
16. Street of Dreams
17. You Could Be Mine
18. DJ Ashba Guitar Solo (Ballad of Death)
19. Sweet Child O’ Mine
20. Another Brick In The Wall Part 2 (Pink Floyd Cover)
21. Axl Rose Piano Solo
22. November Rain
23. Glad To Be Here (Bumblefoot cover)
24. Don’t Cry
25. Civil War
26. Knockin’ On Heaven’s Door (Bob Dylan cover)
27. Nightrain
Бис:
28. Madagascar
29. Dead Flowers
30. Whole Lotta Rosie (AC/DC cover)
31. Patience
32. Paradisе City

   Публиката във втория ден бе осезаемо повече от първия и вероятно броят й се колебае в порядъка около 25 - 27-28 000 души. Повтаряме, че при подобна "разпокъсаност" на зрители на едно огромно пространство, точната преценка е трудна. Но броят на публиката е последен проблем. А проблеми пред "Sofia Rocks 2012" имаше много. Почти всичките, свързани с отпадането на участници от фестивала (GODSMACK, LOU GRAMM BAND, IGGY AND THE STOOGES), всичките - без вина на организаторите от "Balkan Entertainment Company". Промоутърите се оказаха неподготвени да посрещнат реакциите на феновете и реагираха не винаги адекватно, ала успяха да запазят най-важното - усилията на място събитието да протече успешно. Както се и случи, а догодина ще знаем какви поуки са си извадили и от едната, и от другата страна. Защото, както вървят нещата, има опасност и промоутъри, и фенове след време да останат само с репортажите за турнетата на "Планета Пайнър" по новините, въздишайки как AC/DC и METALLICA са напълнили най-големия стадион в родината ни...


Коментари   (180)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 20.08.2012 22:06:49 отговори + 0 0
изводът е един-догодина на бек на концерт-не! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен фен и нищо 19.07.2012 15:24:30 отговори + 0 0
Аман от мрънкане! Кой бил на аванта, кой бил отпаднал, колко жега било, нямате угода значи! Да, доста банди не свиреха- кой е виновен, че не са в кондиция?! Ако не са в добро здраве, разбира се, че няма да свирят, мамка му! Айде излез ти, мрънкало такова, да пееш и да подскачаш пред критична публика като нашата със счупена кост или болно гърло, да ти гледаме сеира! Ужасни сте! Имало авантаджии, къде били наказанията, Аксел бил дебел, за нищо не бил ставал, задник бил - наслушахме се! "Меломан" хубаво си каза, че сме научени първо да оплюем всичко, после да оценим доброто изпълнение! Забавлявайте се, бе хора, за хейта ли живеете?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ginger Fish 13.07.2012 11:19:14 отговори + 0 0
Аз лично останах доволен, фен съм на Слащ, но спокойно мога да кажа, че Ашба е доста интересен и спокойно го замества напълно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vaskoto 12.07.2012 14:45:14 отговори + 0 0
Гледах концерт на GNR Роck In Rio. и мога да кажа че тук в БГ беше поне 10 пъти по-добро като испълнение и на тях и на нас като фенове. Беше върхът! Ако имат пак изява тук със сигурност ще има повече хора от колкото бяхме. Суперрррр беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 14:19:51 отговори + 0 0
Концертът на Гънс беше сууупер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Майната ви отрепки. 11.07.2012 16:02:52 отговори + 0 0
Аман от разни тарикати и авантаджии в тая страна бе. Аман. Цялата ни държава е на такова даредже. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2012 13:47:20 отговори + 0 0
Значи и на мен ми е направи впечатление, че на стадиона имаше хора ,,по другия начин". Що се отнася до БЕК-този път Съли им спаси кожите с извинението си във FB. С подобно отношение към клиентите си /в едно интервю по радиото/ никоя компания не я чака розово бъдеще. Единствено безброй адмирации към всички групи, които до една се представиха на ниво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 11.07.2012 13:24:01 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-11 12:31:45
Хората са прави да се сърдят. Признавам, и аз бях един от тези, които влязоха без билети още по средата на феста. И да искам, нямаше от къде да извадя 90 лева за билет.
Хората, които да си купили билети със сигурност са се лишили от много неща и след концерта ще се чудят как да изкарат спокойно месеца. Мисля, че за българските стандарти такава цена е прекалено висока.
--------------------------------------------------

Ти за 10 лева ли искаш да гледаш точно тези групи?

Или хмм....май най-добре за 5, у вас в хола,докато си пиеш ракията.

Брига ги групите дали ще свирят в България или Китай.Хонорара им е все един.

За по евтини билети трябват спонсори.Намери тия въпросните спонсори и догодина билета вместо 120 ще е 80 примерно,а що не и по-евтин.

Не защитавам БЕК,но да твърдиш,че за тоя ранг групи 120 лева пред сцена са много(ми,ако искаш да гледаш любимита си група на един Ху* разтояние ще ги дадеш)...

Хайде да не споменаваме СМЕ и тяхните прекрасни завишени на макс билети.Знаеш ден година храни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2012 12:31:45 отговори + 0 0
Хората са прави да се сърдят. Признавам, и аз бях един от тези, които влязоха без билети още по средата на феста. И да искам, нямаше от къде да извадя 90 лева за билет.
Хората, които да си купили билети със сигурност са се лишили от много неща и след концерта ще се чудят как да изкарат спокойно месеца. Мисля, че за българските стандарти такава цена е прекалено висока.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2012 10:44:21 отговори + 0 0
Незнам къде бяха БЕК,правейки гаф след гаф и всичко възможно да вземат парите на хората до последно, а не си следяха гривни, зони, билети, стюарди и прочие. Много прекаран се чувстваш плащайки най-скъпия билет наедно с тарикати, пуснати незнайно как и от кого.И това се случва след нелепото отпадане на три групи, невръщане на пари, неясни цени на бири, води и др...Нека БЕК официално да отговори защо някои платиха, за да влязат, а други-не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Меломан 11.07.2012 10:26:29 отговори + 0 0
Такаааа, типично по български сме свикнали първо да "хейтим" и после, евентуално да процедим през зъби "беше яко".......Да, отпаднаха групи, но къде не се случва това....? При положение, че за гонива, дори и в България идват 20/30, че и повече групи, които си струва да се видят ми се вижда възможно нещо да се случи и някоя банда да отпадне. Навсякъде го има този риск. Наистина е по-добре , а и по-ползотворно да се радваме, че изобщо нещо се случва в нашата кочинка....така че...София Рокс 2012 си беше екстра, ДА, можеше и по-добре.....ВИНАГИ може по-добре, но пък не беше никак, ама никак зле, поне при мен. А на който не му е харесало......, сори, но явно не умеете да се забавлявате :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дамаджан Гроздов 11.07.2012 09:40:42 отговори + 0 0
На мен първият ден в 14:00 едно от момичетата ми сложи за пред сцена жълта гривна, която нямаше как да знам, че трябва да е синя. Като видях, че на приятелите ми вътре са сини, питах един от охраната защо и той ми каза, че е щото моят билет е от 100 лв. (промоционален), хаха. Ходих с жълта гривна между бирата, сцената и извън стадиона без проблеми в продължение на шест часа. Едва в 20:00 при поредното връщане с бири, не ме пуснаха и отидох да ми я сменят, при което на пункта реакцията беше "Оф, пак ли...". Та нищо чудно някои "шмекери" на оградата, за които говорите, да са били с точните билети и сгрешени гривни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2012 08:07:22 отговори + 0 0
Хубаво е да има подкрепа (текстова в случая) за българските групи.
Обаче...Днес по БТВ сутринта ще дават интервю с Д2,които ще разкажат "какво е чуството да подгряват Гънс?"... Интересно,дали наистина знаят какво е чувството.
Нище лично против тях,имате си феновете,особено сега в жегите кой не иска да пие лимонада :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2012 07:52:48 отговори + 0 0
до Шем
И аз бих се ,,кефил истински" безплатно
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2012 02:29:10 отговори + 0 0
Всичко всичко е въпрос на възпитание, да знаеш какво можеш да направиш и какво не е редно да правиш..ама това да го обяснявам на човек, който ще го разбере...общо взето- изгубена кауза.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.07.2012 00:56:56 отговори + 0 0
Да бе, няма проблеми да си измекяр, може да влезеш в магазина, да вземеш два сникърса и да платиш за един..може това да е пътеводната ти светлина в живота...подкрепяйте ги тези..това ще оправи света.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

На кой му пука 11.07.2012 00:07:26 отговори + 0 0
Най-големите се познават. Много оправдания за някой, който не ни заслужава усилията. Няма суперлативи и има защо. Прав му път и на бис не го извикахме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 10.07.2012 23:11:28 отговори + 0 0
Шем - 2012-07-10 23:01:53

...като една лелка, която се сърдеше, че са и седнали на мястото и отказваше да седне 3 места по-наляво, а държеше да си и освободят нейното

Axaxa.Сега майтапа на страна,но един чичка на 2 ред под нас ни се развика че пушим и следователно му тровим въздуха(ние бяхме над последния ред в не знам си кой сектор(този до сектора с козирката)....

Весели хорица се срещат по тези фестивали
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шем 10.07.2012 23:01:53 отговори + 0 0
Въпреки кофти началото, аз се изкефих на феста. Разделих се с идеята да видя "истинските Гънс" преди доста година. Сега мога да се надява да видя на живо някой ден и Слаш. Авторът вероятно не е запален фен на Кайзерите (кратичък е отзивът наистина), но му прави чест, че не ги подмина със саркастична субективна забележка. И дано само прогнозата накрая на материала не се окаже вярна.
а по отношение на някои коментари - Следващият път и теренът пред сцената трябва да е разделен на квадрати и билетите да са номерирани за конкретни места. и само някой да е посмял да ми стъпи в квадрата! пичовете промкнали се по един или друг начин пред сцената, които аз видях, се кефеха истински и според мен нищо трагично, че бяха там, още повече че не беше толкова пълно. който не го кефи, да си вземе билет за трибуните - като една лелка, която се сърдеше, че са и седнали на мястото и отказваше да седне 3 места по-наляво, а държеше да си и освободят нейното
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 10.07.2012 22:55:10 отговори + 0 0
По-малоумно праведно ревю в близките няколко дни не е писано. И тази гавра с недоволните фенове, с хората, които чакаха любимците си, а не успяха да ги видят е най-малкото недостойна и противно обидна. Разбрах, че списвачът е щастлив от факта, че Иги, Годсмек и Лу Грам не се явиха на стадиона, пренебрежителен към хората, които са посмели да си потърсят правата. Пфу...отрепки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Богдан Катански 10.07.2012 22:44:32 отговори + 0 0
И от к'ъв зор толкова малко написа за Kasier Chiefs? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F 10.07.2012 22:09:26 отговори + 0 0
До голяма степен се покрива с моето усещане за фестивала. Не съм съгласна само с "комуникацията му с публиката се движеше някъде дори под санитарния минимум". всъщност и аз мислех същото, докато не каза "тази вечер не сте много шумни" /или беше май "сте доста тихи", забравих вече/ и не можа да сдържи една такава хитра усмивка. не знам дали е нужно да се лигави с публиката, за да се смята, че има контакт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eli 10.07.2012 21:59:19 отговори + 0 0
Добър вечер, просто исках да напиша че статията по горе е много хубаво написана и наистина описва с нотки на хумор емоцията и изживяното поне от мен и сигурно много други хора! Благодаря ви! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 21:58:12 отговори + 0 0
Луди ли сте? Аксел беше супер!!! Не е нужно да го оправдавате! Велик! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 21:48:20 отговори + 0 0
Някой спомена гривните, абе бива ли н'екъв тип да ми стои на първа линия, на оградата с ...май жълта гривничка беше, а точно пред него един от онея с червените жилетчици, и пича най-спокойно си ма'а с ръка, без притеснения, че се гривната се вижда прекрасно от всякъде?!!?
Други до мен пък с някакви фиби вдяваха гривничката в това пластмасовото пръстенче, след като не'къв келеш се е вмъкнал най-отпред по тарикатския начин!
БЕК и все там организатори, като ще има гривни, вземете някакви, които да изключват тези клошарски истории, че от тези дали по 120лв. с всеки следващ концерт ще увеличават бройката и ще се преливат в редиците на шмекерите...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


петьо 10.07.2012 20:49:41 отговори + 0 0
тоалетна хартия за организаторите на тоя цирк,че да се забършат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unckle Fucker 10.07.2012 19:47:47 отговори + 0 0
Организацията за първи път беше на ниво-влизането ставаше са секунди за разлика от влизането при Мейдън примерно, където ставаше буквално с часове!? Имаше всичко необходимо, включително и опиканите кенефи, пияните комплексари псуващи всички наоколо и т.н., както си му е реда :-)))
Намаше как да разберем Аксел добре ли пее или не при отчайващото озвучаване-най много критики може да имаме именно към него. Беше задължително за всеки уважаващ себе си фен на твърдата музика да присъства. Всеки го изживя през собствената си призма, едни незабравимо, други като мен-един от многото концерти на средно ниво. Можеше естетвено да се желае повече (озвучение+повече респект от страна на Хедлайнера към публиката-задължително е за това сме там), но при положение, че групи от такъв ранг ни идват на крака, под носа в центъра на София,а не на летища и паланки и то при такива цени, не може да мрънкаме постоянно зашото другият път може и да няма...;-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 19:10:30 отговори + 0 0
алоу отворковците - вървете сега на сайта на любимия ви ВВърбанов и го нахранете за дето не е отразил София Рокс. Ама обещайте че ще го направите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 18:13:26 отговори + 0 0
+1:

bycloпс - 2012-07-10 13:11:01
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 16:46:34 отговори + 0 0
Ето и мнението на г-н П. Петров от БЕК за нас:
http://life.dir.bg/news.php?id=11532024&nt=5

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.07.2012 14:40:19 отговори + 0 0
репортажа е умело написан за да отклони вниманието от София Кокс и да започнете да обсъждате сайта и некви глупости
и вие се връзвате
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Роки 10.07.2012 14:34:44 отговори + 0 0
Репортажа е писан от жена, готов съм да се обзаложа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пловдив 10.07.2012 14:24:57 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-10 14:15:29

Ами това е положението... Толкова коментари имаше по темата - очаровани, доволни, все още в екстаз, но по някакъв начин вкючвайки закачка (тип щипване по дупето) коментари относно организатора или сайта, в който имаме късмета да коментираме... но видиш ли всички тия коментари изчезват на секундата някъде... какво друго ни остава освен да си блещим за политика - всичко друго се трие, за сталинчо и мутачко коментарите минават. Еми... и ние сме хора все пак и ние искаме да бъдем чути...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 14:15:29 отговори + 0 0
Леле, при рок фестивал с Гънс става дума за Сталин и Хитлер, некои съвсем изперкаха...Абе хора, радвайте се на хубавите неща и стига само сте се оплаквали, бе...толкова мрънкащи, че да се насереш вече...Представям си Годсмак ако беха забили, сигурно още тон глупости щяха да се обсъдят.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пловдив 10.07.2012 14:14:30 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-10 14:09:49

---------
Извиявам се за анонимността! Всъшност тоя анонимния съм аз - Пловдив, ама взех, че се отплеснах и пропуснах да покажа идентичността си. Вземете го направете поне задължително товя inpup поленце... Едва ли някой рационално мислещ ще тръгне да си губи времето с попълването на поле, което така или иначе не носи грам никаква идентичност...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.07.2012 14:09:49 отговори + 0 0
"По обвиненията в сталински геноцид се признаваме за виновни"

За същия сталин, който би рекорда на хитлерчо по брой жертви ли говорим!? При това геноцид над собствения си народ (някак си много познато... ако не ме лъже паметта за последните 5 години май точно собствените си хора ошамарихте, изтонихте към други места или просто баннахте)... Без майтап, сероизно питам - наистина ли се гордеете с подобна политика???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 10.07.2012 13:15:15 отговори + 0 0
Katehizis.com - 2012-07-10 12:57:55
Иване, този тип описание - с по няколко изречения е характерен в репортажите ни за всички първи съпорт групи по големите концерти, независимо български ли са или не. В 90% от случаите те са български, за това си останал с такова впечатление.
По обвиненията в сталински геноцид се признаваме за виновни
Интересно е кое налага тази характерна практика?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bycloпс 10.07.2012 13:11:01 отговори + 0 0
katehizis, надценили сте се и опита ви за тънка ирония на гърба на недоволните фенове хич не се е получил. Звучи като директна обида. Всъщност, може и такава е била идеята, което вече би било тъжно.
Съвсем сериозно смятам че статията щеше да е далеч по-стойностна ако се бяхте въздържали да гледате от високо и без друго обидените фенове-читатели.
За протокола, аз съм един от тези, които направиха фестивала възможен, като си закупиха билети преди близо половин година, и съм фен на повечето от групите, които все пак дойдоха. Организацията беше учудващо добра, не смятам че цените бяха високи и най-важното, всички групи се представиха на ниво.Фестивала беше добър и се радвам че участвах, но това е развалено от неприятното чувство от отношението на БЕК към феновете, на което тази статия е проводник.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 10.07.2012 12:57:55 отговори + 0 0
Иване, този тип описание - с по няколко изречения е характерен в репортажите ни за всички първи съпорт групи по големите концерти, независимо български ли са или не. В 90% от случаите те са български, за това си останал с такова впечатление.
По обвиненията в сталински геноцид се признаваме за виновни
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Paul 10.07.2012 12:51:45 отговори + 0 0
Katehizis, може ли да напишете и сетлиста на Kaiser Chiefs? Благодаря предварително! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


aston villa 10.07.2012 12:48:04 отговори + 0 0
Браво Иване Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 10.07.2012 12:42:15 отговори + 0 0
Към Метъл-Катехизис!!!
Аз едно не мога да си обясня-за групите, които не са български репортажите и представянето няма да коментирам - ок е. Обаче едно грозно нещо ми прави впечатление от много време насам при тези събития.
Всеки път има български групи, все едно колко хора тук ги плюят. Обаче аз искам да задам въпрос към нека го харечем журналистите, отразяващи с репортажи концертите и фестивалите. От начина, по който се споменава във вашите репортажи присъствието на БГ групите доста често по-незапознатият може да си зададе въпрос като - аве някаква организация, която финално почиства сцените от мръсотии и прави оборка ли е излизала точно преди първата група, която вече не е българска??? Тея БГ групи не изпълняват ли песни, нямат ли сет-листове, които да посочвате, не е ли редно точно Вие да подкрепяте в такива моменти и без това едва дишащото нещо БГ-рок и тн и тн - пренебрежително и обидно отношение. Аз не мога да си обясня що за подход е това - геноцид спрямо сънародниците(не искам да ставам смешен, припомняйки, че това е в стил Сталин).
Как да кажа - отправям сериозна критика за това към хората в този сайт, който ако следвам тяхната логика трябва автоматично да обявя за скапан понеже се списва от българи...
Изводите дали съм музикант, засегнат и тн не са интересни(дори да съм няма как да участвам на всички събития),а тенденцията е да се демонстрира изключително пренебрежително отношение към българина дръзнал да се появи на сцена!
Ако Ви е срам или се страхувате,че пишейки с уважение и някакви детайли за БГ групите ще раздразните изключително ХЕЙТ-ърската си аудитория, поне го кажете, за да се знае, че сте паднали на нивото им и по-нормални хора(какъвто претендирам,че съм) да знаая, че няма смисъл да се интересуват от сайта Ви.
Благодаря, ако го изчетете и ме удовлетворите с отговор.
Иван Петров
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 10.07.2012 12:35:31 отговори + 0 0
Ние сме уточнили изрично, че броят е доста приблизителен, тъй като преценката в случая е трудна. На кого да вярваш изборът е твой Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Църето 10.07.2012 12:19:38 отговори + 0 0
Лицето Петров, по известен като бивш член на една от най смешните групи в световен мащаб, казва в интервю че за двата дни имало общо към 20 000 човека, а вие пишете че имало 28 000 човека на втория ден, чудя се на кого да вярвам вече Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobi 10.07.2012 11:54:55 отговори + 0 0
Не бях на концерта, тъй че не мога да кажа дали репортажа по-горе е обективен. Така или иначе всеки си преживява по различен начин нещата, на всеки му се случват различни неща на даден концерт. За мен репортажа не само, че беше много полезен, но и ме накара яко да съжаля, че не бях на концерта. Независимо от организационните проблеми, всяко гостуване на яки банди - повече или по-малко известни - си е уникално преживяване. Метал катехизис, благодаря ви за репортажите и за якия сайт като цяло!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хейтър Петър 10.07.2012 11:43:00 отговори + 0 0
И аз, Хейтър Петър, чух подобни нещица за БЕК. При несключени договори, тоест при още течащи преговори, се анонсират групи. Дали е така или не, нямам представа. the stupid има същата информация, явно някой завижда и злепоставя БЕК.
Така или иначе фестивалът се състоя, а и беше доста приличен. Малко кофти звук на Гънс, на терена беше по-добре, на трибуните по-зле, неточно пеене и на Аксел, но в крайна сметка беше си емоция.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 11:42:47 отговори + 0 0
това го видях за пръв път на концерта на Мейдън на Локомотив
и много пъти после
явно е масова практика в Българско ако не си разпродадеш ФоС зоната да я пълниш с други за да не изглежда кофти пред групата
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 11:40:20 отговори + 0 0
Хайде някой да отговори на въпроса защо имаше толкова много хора с друг цвят гривни освен син, а някои - дори без - в сектор front of stage, след като ,,по-платежоспособни", нагло прецакани фенове платиха по 120 лв? Кой пусна безплатно тези хора и с какво основание? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 11:20:27 отговори + 0 0
Бяха,точно така,преди 20 години.Замислете се как звучи това изречение.20 години?Там ли живеете още? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

penzata 10.07.2012 11:06:12 отговори + 0 0
http://life.dir.bg/news.php?id=11532024&nt=5

Наглост на върха. Всичко след това е излишно. Пешо вече да не си търси парите от помиярите като мен. Ръката, която го храни, също така и хапе.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.07.2012 10:59:33 отговори + 0 0
Цитат:
"че се обявяват групи без да е приключило договарянето и да има черно на бяло контракт за съответния концерт"

Ти току що обяви БЕК за най-големите късметлии на света. Обявяват група без договори и съвсем случайно дни преди концерта един остава без глас, втори си отменя цялото европейско турне а на трети му се подува крака или каквото там... ROFL

сега сигурно ше кажеш и че БЕК са подучили групите да пуснат такива съобщения пък те не са истина DD
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 10.07.2012 10:55:15 отговори + 0 0
И още една критика в добавка. Новото лого на Гънс, което се появяваше на екраните, говори за безидейност и липса на въображение. GNR с три звезди отгоре ми прилича на име на евтина водка или джин.
А за липсата на някои групи...вчера чух от приятел, който се движи из промоутърските среди, че се обявяват групи без да е приключило договарянето и да има черно на бяло контракт за съответния концерт. Ако е така, жалко е! БЕК, не се надценявайте!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 10.07.2012 10:52:29 отговори + 0 0
Това оправдание за многото медии и квоти и публичността (ха-ха) ни е много добре познато Но случайно знаем и че за въпросния концерт е имало над 60 души гости, които са били там и без билет, и без да пишат репортажи. И други неща знаем, но не е тук мястото да се обсъждат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 10:47:12 отговори + 0 0
Katehizis.com - 2012-07-10 10:43:29
Напротив - разликата е голяма.
И така, както организатора "си преценява" дали да ни дава акредитация и ние сме в правото си да "си преценим" дали да му обявяваме събитията, нали?

Така е, но това е било преди време, може тогава да са били предпочетени други медии, защото са имали по голяма публичност (според организатора) и вие да не сте се вредили в квотата. Няма НИКАКВА логика да се обиждате от това. В крайна сметка в момента губят те, вие и хората които ви четат. Не виждам как това е добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 10.07.2012 10:43:29 отговори + 0 0
Напротив - разликата е голяма.
И така, както организатора "си преценява" дали да ни дава акредитация, и ние сме в правото си да "си преценим" дали да му обявяваме събитията, нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.07.2012 10:36:49 отговори + 0 0
Демек акредитация - безплатен пропуск, но с условието да се напише репортаж. И все пак разликата не е толкова голяма.. това си го преценява организатора дали да го прави, а вие сте се 'обидили' като ощипани девойки. Сега публично извинение ли трябва да има за да почнете да им съобщавате за концертите? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 10:34:47 отговори + 0 0
Тук долу realist правилно ги е казал нещата. Всички групи забиха здраво и подобаващо, Гънс бяха събитието на фестивала и доказаха, защо бяха най-великата група преди 20 години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 10.07.2012 10:20:06 отговори + 0 0
Разликата е толкова проста:
Безплатен пропуск е за човек, който отива и просто гледа концерта, без да има никакви ангажименти към организатора.
АКРЕДИТАЦИЯ се дава на репортер, който отива, гледа концерта и след това пише РЕПОРТАЖ за него и така организаторът получава публичност в съответната медия.
Други подобни въпроси? Какво е репортаж?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 10:19:43 отговори + 0 0
- Мили мишлета, вий сте добре
аз ви целивам, идвам да потанцувам.

D2 спасиха феста, признайте си. Най-великата банда, засрамваща нуубове като Куийн дори.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 10.07.2012 10:10:20 отговори + 0 0
ОК, изяснете нещата - каква е точно разликата между безплатен пропуск и АКРЕДИТАЦИЯ. Все едно някой ви е длъжен с нещо, че и обидени го раздават... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Katehizis.com 10.07.2012 09:06:00 отговори + 0 0
Трият се обиди и хейтърски изказвания, критиките си стоят

По случая с ТМР - трябва да направим едно МНОГО ВАЖНО уточнение. Безплатни пропуски за онзи концерт ние никога и по никакъв начин не сме искали. Искахме една единствена АКРЕДИТАЦИЯ, за да го отразим и неполучаването й, най-вече начинът, по който стана, доведе до всичко след това.

Така че - нека преди да коментираме, да си изясняваме нещата, може ли?

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 08:43:38 отговори + 0 0
Katehizis, нелепо се опитвате да се бъзикате с хората, които си искаха парите обратно, но май забравихте как оревахте света преди време, че Върбанов от Тангра не ви дал БЕЗПЛАТНИ пропуски за някакъв концерт. Моля, отнасяйте се една идея по-почтително към тези, заради които съществувате. И когато започнете да си купувате билетите, тогава бъдете иронични към феновете.
За "феста" ми е все тази, не съм фен на групите, не съм бил. Просто въпросът с уважението към феновете и от "медии" и от "промоутъри" е принципен.
Надявам се, че коментарът ми няма да бъде изтрит, както се получава често с критичните такива към вас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 08:43:13 отговори + 0 0
Гънс бяха тук,дойдоха,всичко беше невероятно,това,което бях чула за тях(че напоследък Аксел нямал глас и т.н),съвсем не се оправда,направо си ме изкефиха максимално,а и другите групи бяха на ниво,очарована съм...)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пловдив 10.07.2012 08:41:08 отговори + 0 0
Цецо, от Пловдив съм и би трябвало да ми е драго да ти чета чета вметката, но не ми е... Тоя стадион, така и не беше довършен, така и не заработи в целия си блясък. Скоро не сме се разхождали към гребната, но нищо чудно вече да е опасан с ленти "не преминавай", понеже представлява опасна за преминаващите постройка... Наляха една космическа сума пари, вдигнаха го до половината и го засраха на произвола... Такова разсипничество на друго място из вселената не моеш срещна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цецо 10.07.2012 05:11:01 отговори + 0 0
Само да отбележа, най-голям стадион в България като размери и места е стадион Пловдив Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


W.A.S.P. варна 10.07.2012 02:31:24 отговори + 0 0
Реших и аз да се изсера защото повечето това правите . Много харесвам guns kakto и ukj първия ден на феста също имаше интересни групи за мен Scar Symmetry , HEAVEN SHALL BURN и CLAWFINGER но въпреки това не бях на феста не защото ми се иска да хейтвам , а защото съм крайно отвратен от точно тези организатори и от циганиите им . Миналата година съвсем се осраха тази се опитаха леко да замажат използвайки хиляди номера , а накрая хората купили билет и не искат да присъстват поради отсъствие на групите заради които са ги купили какво правят ? Чета , че хора с по - евтини билети пак се щукат където си искат , както беше и през 2010 . Следващата година ако го има феста купувам билет в деня на концерта /ако ме интерисува някоя група разбира се / и това е . И стига сте сипали л...а по тази или онази група има достатъчно концерти за всички ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2012 01:00:46 отговори + 0 0
Доста слаб репортаж и абсолютно не на място защитаване на организаторите, които за годините си в бизнеса, не веднъж са били некоректни спрямо феновете (което няма нищо общо с вината им за отпадането на групите). В България хората са свикнали да ги тъпчат и затова допреди този фестивал почти не се обръщаше внимание на некоректното и често аматьорско поведение на БЕК. Когато човек пише репортажи и има претенции да бъде (добър) журналист трябват някои качества, които не всеки има. Не знам дали поради това липсва име под репортажа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

realist 10.07.2012 00:57:36 отговори + 0 0
Забравих нещо... Поздравления за статията за концерта - обективна, готина и компетентна. Вярно, може би технически не всичко бе наред с Гънс, но не това е основният въпрос...поне за мен... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

realist 10.07.2012 00:50:09 отговори + 0 0
Здравейте, момчета и момичета! Много интересни и крайно противоречиви мнения чета за концерта на Гънс. Нормално. Музиката е строго субективно понятие и възприятие. На няколко места прочетох и че концертът на Мейдън в Надежда бил пълен боклук! Явно говорим за пристрастия и предразсъдъци толкова големи, че замъгляват нормалното съзнание и елементарната обективност. Щом е така - ето и моето скромно мнение: Гънс бяха тук. Гънс са легенди. Гънс се раздадоха. Гънс се кефиха и лично мен ме накефиха максимално. Затова бях отишъл - да се кефя на парчета, които ме върнаха с повече от 20 години назад. Не да търся кусури. Кусури в живо изпълнение - колкото искаш. Озвучаване, сценично поведение, липса на контакт с публиката - дрън-дрън..Искам да ми пеят и да ми свирят. Писнало ми е от Hallo Sofia, Hallo Bulgaria! Are you feeling fucking great tonight? И други подобни глупости. Аксел бил остарял и за нищо не ставал. Мили момчета и момичета, всички тия хитове - едни от най-големите в рок музиката - кой ги създаде? Не е нужно да търчиш и да подскачаш по сцената, за да си велик. Слаш го нямало и това не били Гънс. Моите уважения - голям китарист. Но и Ричи отдавна го няма в Пърпъл. Тия тримата да не са по-лоши? А ако говорим за китаристи, минали през Гънс, има един луд - викат му Бъкетхед... ама това е друга тема.

И накрая едно важно уточнение: Никога не съм бил отявлен фен на Гънс - моята музика е съвсем различна. Просто страшно ги уважавам. Защото правят МУЗИКА...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен1 10.07.2012 00:44:52 отговори + 0 0
Надявам се, че липсата на автор/и под/над/около текста е случаен пропуск, а не ново правило, което изисква репортажите и авторските материали да не се подписват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Къча 10.07.2012 00:43:15 отговори + 0 0
На Аксел му трябва един хит в класациите от следващия албум . Не може за 20 г. да имаш един албум, без промоция(клипове ,реклами и т.н), да са те напуснали почти всички от групата, да сменяш китаристи през 2-3 г. , да не се чува нищо за тебе може би 10 г. и да очакваш, че ще е като през 88-93 г. Свестен хардрок албум с един хит в топ 10-15 и това е. Ако може и Дъф например да се върне ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

*** с ръце 10.07.2012 00:15:42 отговори + 0 0
Мисля, че вчера Аксел показа на всички, че гънс изобщо не са само минало. Ако има човек, който да говори отрицателно за концерта....просто не е бил :Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

juni0r 10.07.2012 00:13:40 отговори + 0 0
Знам защо всички се оплакват! Нямаше блек! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Поздравления за " 9.07.2012 23:28:42 отговори + 0 0
Carlsberg - 2012-07-09 22:40:57
...
Искам и да попитам нешо.Защо винаги се акцентира върху най-високата категория билети.Да в случая тя беше 120лева...

------------
Хихихихииихи! Приятелче, изчакай само да видиш какви ще са коментарите около Каварна-та, където високата категория билети (както ги нарече) ще са 250 лв... Наистина се чудя какво точно ще включва тоя VIP-билет, че да струва толкова много пари.

Как да е... мислете позитивно или ако ви е хоби мислете си негативно, но не бутайта настрани позитивите, дори и когато нещата не вървят по план. Като цяло концерта си се случи, нали??? Доволни хора има предостатъчно, нали???

Сещам се за един познат, който сподели с мен притесненията си около това дали Lord of the Dance нямало да бъде провал в Пловдив (притеснението идваше от това, че не моеш ги предвидиш тия майнички, винаги са готови да те оставят втрещен и осамотен със собствените ти мисли)... горе-долу подобно поведение започва да се наблюдава и сред индивида метъл/рок фен. Що да не сме мерило!? Що да не сме най-капризните, що да не сме най-взискателните!? Все пак сами си вадим хляба, ЕС-то не е хукнало през глава да ни спасява от криза, обявяване на фалит и т.н. (за разлика от ония, които го разиграват в момента домакини на третото ни море посока юг)

Наистина щастие ще е за мен, ако един ден се превърнем в нещо като мерило - ако в България всичко мине ОК, то навсякъде ще мине ОК.

П.П. Katehizis, поздравления за реакцията! Коментарът, който изтрихте не беше нито злобен, нито вулгарен, нито недоброжелателен, но определено си беше провокативен (най-смирено си признавам... даже започвам да изпитвам свян)... и освен това беше извън темата "Sofia Rocks", така че отново: Поздравления за бързата и безкомпромистна реакция от ваша страна!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 23:18:43 отговори + 0 0
Вече е време наистина да се разчисти боклука! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2012 22:50:53 отговори + 0 0
целият фест беше вълшебен,ама догодина няма да ида Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 22:50:47 отговори + 0 0
Аксел пя като бог миналата година в Букурещ. Невероятен е! А винаги в България некадърниците не се научиха как се озвучава рок концерт и слушаме посредствен звук. Всяка година едно и също. Който си мисли, че Аксел си е изпял песента да отиде да го чуе къде да е в чужбина и спокойно може да се гръмне след това Така де Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Within fan 9.07.2012 22:41:24 отговори + 0 0
"black - 2012-07-09 14:38:40"
Че Шарън беше блестяща- в това спор няма, но че ти бъркаш песните е ясно
Много правилно е подреден сетлиста в публикацията
http://www.youtube.com/watch?v=reGlno9aUpw&feature=related - само, за да си я припомниш
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 22:40:57 отговори + 0 0
Като не те уважават е леко нормално и ти да отвърнеш със същото.Дали въпросния стафф мембър е използвал правилния избор на думи не мога да коментирам.Определено на негово място не бих пускал и слух дори за медия която ми се е подиграла/обидила по някакъв начин(а в случая аз лично помня...).

Не съм катехизисофоб,нито пък съм аз човека който ще ги защитава,но след като имам право да изкажа мнение го правя.

Цената на билета за такова мероприятие и по-точно с такива групи беше на престъпно прилична цена.Това,че поради някакви причини не се случиха нещата по какъвто сценарий и ние и те(БЕК) искахме не променя факта че цената беше безбожно ниска.


Искам и да попитам нешо.Защо винаги се акцентира върху най-високата категория билети.Да в случая тя беше 120лева(за да гледаш на една ръка разстояние любима/любими групи това е смешна цена),но мисля си аз видях много хора с бели и оранжеви гривни или те бяха единици и всичко се е било и кълнало да вземе Фронт Стейдж билет?

Още веднъж се убеждавам че на българина няма как да му се угоди.

Имам чувството,че дори и във ВИП-а да ви сложат пак ще мрънкате че е било много топло и сте се изпотили...

Реших в тоя репортаж да не влизам повече.Със здраве на всички хейтъри,хейтърки,хейтърчета и редови рок/метъл фенове.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 9.07.2012 22:37:13 отговори + 0 0

Диана - 2012-07-09 22:34:44
Дайте плейлист на Kaiser Chiefs моля

Коментарите по-долу чете ли ги ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Диана 9.07.2012 22:34:44 отговори + 0 0
Дайте плейлист на Kaiser Chiefs моля Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stivan 9.07.2012 22:13:28 отговори + 0 0
Katehizis.com - 2012-07-09 21:56:55
@ Fan:

Всеки е в правото си.
А ние си имаме обективен критерий дали сме на прав път. Нарича се уеб брояч. И показва:
За вчера - 10 390 уникални посещения.
За днес, дотук - 9405.
Тангри-мангри и други подобни могат само да съжаляват, че не ги отразяваме и те губят, защото явно ние не губим

Не всичко е пари господа.Казвам го абсолютно безпристрастно в този спор.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BoM 9.07.2012 22:11:48 отговори + 0 0
И Take my temperature изпълниха - точна на нея беше разходката из трибуните ако не се лъжа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BoM 9.07.2012 22:09:37 отговори + 0 0
Добавка към сетлиста на Кайзерите - Modern way също беше изпълнена. Иначе посоченият сетлист е верен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 9.07.2012 22:08:16 отговори + 0 0
Miriam,
съвземи се! Ако искаш да се забавляваш, отиваш на представление на цирк Балкански, в аква парка в Равда или сядаш в пита на формула едно симулатор. Аз платих за музикален рок фестивал, а не да слушам некадърното пеене на човек, когото съм копнеел да видя. Смяната на белите му панталони с черни ми беше безразлична, както и цветната сцена, която приличаше на калейдоскоп на моменти. Обаче дисбалансът и фалшивите изпълнения по време на 2/3 от концерта ме докараха до изнеревеност и произасяне на нецензурни думи по адрес на Аксел. Искам да кажа, че бях на стадиона за да чуя класиките на Гънс в елитното изпълнение на Аксел, но ушите ми бяха наранени и изпитаха дълбоко огорчение. Слушал съм част от същите тези класики в изпълнение на Adler's appetite в малък клуб в Мадрид преди около 8-9 години. Тогава един кеф се разля из тялото ми, беше ми адски приятно, вчера се почувствах излъган, измамен от Аксел Роуз, който пя ЛОШО!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Katehizis.com 9.07.2012 21:56:55 отговори + 0 0
@ Fan:

Всеки е в правото си.
А ние си имаме обективен критерий дали сме на прав път. Нарича се уеб брояч. И показва:
За вчера - 10 390 уникални посещения.
За днес, дотук - 9405.
Тангри-мангри и други подобни могат само да съжаляват, че не ги отразяваме и те губят, защото явно ние не губим
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 9.07.2012 21:55:03 отговори + 0 0

Анонимен - 2012-07-09 21:53:00
Тук няма ли кой да почисти глупостите?

+22
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 21:53:00 отговори + 0 0
Тук няма ли кой да почисти глупостите? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 21:52:41 отговори + 0 0
УТ=Чалга?

Пич объркал си рейса хах.

То лошо няма да си хейтър,но поне се опитай да си в час с времето.

Жал ми е за теб.Фар ли си,Фанфар ли си не те знам.Ако те болеше толкова колкото злобееш да си пукнал отдавна.Не че щяхме да страдаме особено.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 9.07.2012 21:51:16 отговори + 0 0
Виждал си ти времето на соца..ама на картинка.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 9.07.2012 21:50:52 отговори + 0 0
Бесен бяс беснее...
Нагфлар се вика. К`ъв е тоя???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 9.07.2012 21:49:33 отговори + 0 0
naglfar - 2012-07-09 21:47:20

Аз така като гледам, един от водещите в хейта тук си точно ти! Така, че шът ъп бич!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 9.07.2012 21:42:53 отговори + 0 0
naglfar - 2012-07-09 21:37:38
ами F-off,само на такива като теб пращам щот знам че искаш да го лапаш

Абе, за ваканцията не ви ли дадоха задължителни книги за прочитане?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 21:39:06 отговори + 0 0
@naglfar - а някои се изкефихме на всички изброени от теб. Това означава ли, че трябва да се чувстваме не на място на Exodus & Suicidal Angels?

Аман от хейт...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Oreada 9.07.2012 21:33:35 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-09 20:03:22
Сетлист на kaiser в setlist.fm, изглежда верен доколкото помня:

Put Me On The Cover Of Your Magazine
(Parva cover)
Never Miss A Beat
Everything Is Average Nowadays
Little Shocks
Everyday I Love You Less and Less
I Predict a Riot
Kinda Girl You Are
On The Run
Ruby
The Angry Mob
Love's Not a Competition (But I'm Winning)
Oh My God

Мерси много. ;Р
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


F-OFF 9.07.2012 21:31:54 отговори + 0 0
naglfar - 2012-07-09 21:31:00
mogul.ела да видиш MARDUK и MORBID ANGEL глупако

Хайде да не ни натрапваш вкусовете си! Ако обичаш!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 9.07.2012 21:29:40 отговори + 0 0
naglfar - 2012-07-09 20:44:32
...които знаят за какво говоря ще се видим вдругиден знаете къде

А бре, да те питам аз, ти що не отиваш там където ти се ходи без да се чувстваш длъжен да ни уведомяваш???
Нали се сещаш, и на мен например ми се ходи до кенефа, ама не ти пращам телеграма всеки път по този повод !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mogul 9.07.2012 21:25:35 отговори + 0 0
naglfar - тук не е мястото, където ще агитираш за концерт на ОСТАВА...много те моля.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

АДХ 9.07.2012 21:16:06 отговори + 0 0
Съдейки по коментара на 'Анонимен - 2012-07-09 20:38:06
Уидин Темптейшън беше ГРУПАТА', съм напълно съгласна!!!
))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 9.07.2012 20:58:10 отговори + 0 0
Klinghoffer, лошо няма. Но ако предвидиш нас, а не числата от Тото 2, и джакпот няма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


F-OFF 9.07.2012 20:52:59 отговори + 0 0
Между другото...мноо' се накефих Аксел като спря концерта заради блъсканицата. Mалко преди това един тъпан@р влачейки мъжката си дружка за ръка проби от най-отзад до оградата, най безцеремонно и изблъсквайки всичко по пътя си... След намесата на Аксел май се почувства гузно и се изнесе назад безславно...БРАВО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сава 9.07.2012 20:46:51 отговори + 0 0
На лайфа не беше Dave Fortman, a Dave Sayo! Доста жалък репортаж. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 9.07.2012 20:44:32 отговори + 0 0
вие приятели сте като илюстрация.картинка към книжка или филмче за промиване на мозъчета,създадено от гнусни медии като mtv.най тъпото е че повечето от вас уродчета такива ги интересува фактът дали скапания концерт е бил достатъчно посетен,демек в тон със стадото ли сме?В тон сте приятелчета и още как.за един ден видяхте и секси кака и емо гейчета и дърт претенциозен пръдливец с кавър бандичката.всички които знаят за какво говоря ще се видим вдругиден знаете къде Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Klinghoffer 9.07.2012 20:38:54 отговори + 0 0
@Katehizis: Предвидими сте Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 20:38:06 отговори + 0 0
Уидин Темптейшън беше ГРУПАТА

ДАНО СЕ ВЪРНАТ!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


in waves 9.07.2012 20:32:18 отговори + 0 0
dts - 2012-07-09 20:28:07
Добре, че бяха гънс н росес да спасят феста Аксл неотразим тичаше, скачаше, катереше се, уникален глас и сценично поведение супер бяха искам пак да се върнат дано да спази обещанието си Аксел че ще се върнат дано
------------------------------------------------------
Вярно че Гънс направиха невероятно шоу, но ако трябва да сме честни всички групи се представиха на мн. високо ниво... Trivium и Ugly kid ми напълниха душата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dts 9.07.2012 20:28:07 отговори + 0 0
Добре, че бяха гънс н росес да спасят феста Аксл неотразим тичаше, скачаше, катереше се, уникален глас и сценично поведение супер бяха искам пак да се върнат дано да спази обещанието си Аксел че ще се върнат дано Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 20:25:44 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-09 19:54:15
не говори вече за шопи и нешопи
на мен ми ПИСНА - не минава и ден ако изляза навън, да не чувам от всички страни мьекане все едно са от всички селца и паланки хората са се телепортирали тук
реално те са тук само дето не са се телепортирали...


Ахаха не се стърпях аххахах,упс...

Виж сега те Софиянци са на изчеване в София и се водят в червената книга,няма се пУашиш хаххах )

Сори за офтопика
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 20:22:30 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-09 20:16:43
някой да помни кога точно Аксел спря концерта, за да помоли публиката да отстъпи назад? По време на elcome to the jungle мис е върти из главата, че беше....

Мr. Brownstone
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 20:16:43 отговори + 0 0
някой да помни кога точно Аксел спря концерта, за да помоли публиката да отстъпи назад? По време на elcome to the jungle мис е върти из главата, че беше.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2012 20:03:22 отговори + 0 0
Сетлист на kaiser в setlist.fm, изглежда верен доколкото помня:

Put Me On The Cover Of Your Magazine
(Parva cover)
Never Miss A Beat
Everything Is Average Nowadays
Little Shocks
Everyday I Love You Less and Less
I Predict a Riot
Kinda Girl You Are
On The Run
Ruby
The Angry Mob
Love's Not a Competition (But I'm Winning)
Oh My God
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Oreada 9.07.2012 19:58:32 отговори + 0 0
А сетлистът на Kaiser Chiefs къде е?
Аз си прекарах страхотно на фестивала иначе.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 19:54:15 отговори + 0 0
не говори вече за шопи и нешопи
на мен ми ПИСНА - не минава и ден ако изляза навън, да не чувам от всички страни мьекане все едно са от всички селца и паланки хората са се телепортирали тук
реално те са тук само дето не са се телепортирали...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LEVSKI SOFIA 9.07.2012 19:52:31 отговори + 0 0
ГОЛЯМ КОНЦЕРТ И МНОГО СПОМЕНИ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ! ХУБАВА ВЕЧЕР БЕШЕ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shredder 9.07.2012 19:51:54 отговори + 0 0
Всичко в тази държава е един голям компромис (в лошия смисъл обаче за съжаление) И концертите и цените и хората и качеството на нещата и начинът на мислене. Не ми се навлиза в причините защо е така... А и тук не е мястото за това. По умните са го разбрали отдавна, останалите се опитват да мислят позитивно, но няма реални основания да го правят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2012 19:48:54 отговори + 0 0
Само не мога да разбера на какво се дължи тоя не особено радостен глъч, че стадиона не се пръскал бил по шевовете!? Вие след това театро с билетите, с лошия късмет около отпадането на някои групи, с разни почти обидни намеци от рода: повечето големи събития се случват благодарение на софиянци, ония тъпи селяни никъде не ходят*... та при наличието на тия всички фактори, вие какво точно очаквахте!? Един върху друг ли да сме на стадиона? При това положение посещаемостта съвсем спокойно може да се определи като изненадваща в положителен смисъл.


* Не искам да подхващам спор на регионална тема, но неволно май ще го направя. Уважавам шопите, темперамент, инат и плам не им липсва, страхотни образи са като цяло, но в един момент ми писна от задълбочените размисли на една шепа единички, как видиш ли тъй и тъй само те си ходили били по концерти, нямало нищо по-логично да изместим всичко около София. Тая логика леко се пропука май на Лауда Кво стана изведнъж с великата софийска публика, къде се скри, къде я телепортираха. Такива групи, в такъв подбор пред има няма 3-5 хил души, от които половината сигурно провинциални селяни. Срамота!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Anonimna 9.07.2012 19:38:26 отговори + 0 0
честно казано, снощи излезнах от концерта в 23:45 ч., защото дрезгавото грякане на Аксел ме влуди. Слушах всичко от разстояние и признавам, че изсвириха класиките, които предполагам всеки иска да чуе. Но за мен това не беше нещо, за което си заслужава да дам толкова пари.... Единствени Тривиум спасиха положението на този фест, защото, въпреки че в последния момент станаха хедлайнери, се раздадоха максимално и се опитаха да постигнат близост с публиката. За жалост обаче половината стадион се изнесе на тяхното изпълнение - но кой можем да виним след като хедлайнерът беше друг... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 9.07.2012 19:10:07 отговори + 0 0
Ма махнете тази,,планета,, и напишете думата Родина с главна буква- не нея! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 9.07.2012 18:50:51 отговори + 0 0
По последното ти твърдение - не, изчети всичките коментари в тази новина и ще видиш много, които "не ни отърват". Което прави твоето мнение несъстоятелно, но така пък на теб не ти отърва. И какво правим сега? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Klinghoffer 9.07.2012 18:39:54 отговори + 0 0
Повече от ясно, че след като на сайта ти се кипрят банери за фестивал и си докопал една торба покани, после ще напишеш доста угоднически "репортаж", щото догодина може да няма банерчета и поканки.
И тогава що ще чиним? - Ужас, трябва да си купим билет (често на надута цена).

Нещо напоследък ми прави впечатление, че и т.нар. "рок медии", и т.нар. "рок промоутъри" са взели да стават доста арогантни и в един глас да обиждат феновете, от които практически им зависи хляба. И двете страни нещо много повярваха в собственото си величие и забравиха, че ние сме тези, които вадим пари от джобовете и им ги даваме, търпейки безропотно всякакви цени, измишльотини и гаври. Някак и забравиха, че можем и да спрем да даваме парите си точно на тях и да ги дадем на някой друг - в Сърбия, Турция, Румъния или Германия, да речем.
СМЕх си изпуснаха нервите лошо оня ден и като нищо може и да бъдат наказани за това. БЕК бяха наказани миналата година, догодина ще бъдат още по-лошо наказани, защото тази година, макар че може и да не са виновни за изцепките, се държаха доста арогантно с феновете, вместо да се чудят как да ги умилостивят и компенсират.

Работата на т.нар. "медии", а това включва и "Катехизис", е да са коректив на т.нар. "промоутъри", а не да правят саркастични коментари по адрес на с право недоволните и чувстващи се прецакани хора.
Всъщност, ако много държите, можете да правите коментари, но за това си има един друг журналистически жанр, наречен "редакционен коментар". Но това вашите автори, на които даже не плащате, какво остава да са професионални журналисти, няма как да знаят.

А сега, "Катехизис", чувствайте се свободни да ми изтриете коментара, защото и вие, и аз, а и всички останали, много добре знаем каква ви е политиката за триене на коментари и тя определено не обхваща само много коментари от едно айпи, а най-вече тези, които не ви отърват. Нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ronnie 9.07.2012 18:31:13 отговори + 0 0
Провалът на БЕК не беше отпадането на групите, а отношението към феновете.

Иначе не виждам защо феновете на Гънс са толкова докачливи. Ясно е, че те са изкефили (на мен също ми беше приятен концертът, макар да не съм фен), но е нормално на други хора да не им хареса толкова. Както концертът на Мейдън едно време - лично за мен беше едно от най-хубавите ми концертни преживявания, но много хора определят концерта като слаб. И ги разбирам, но мен това не ме бърка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

McVicar 9.07.2012 18:09:19 отговори + 0 0
Carlberg, и от твоите пръсти в божиите уши, това са най - добре изкараните ми 3 часа тази година, пожелавам на БЕК само такива "провали" ,и да ни доведат скоро поне U2... :-)))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vik 9.07.2012 18:00:28 отговори + 0 0
За нищо не стават организаторите! Ясно си личеше липсата на хедлайнър първият ден, вторият си беше ок - както и се очакваше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Miriam 9.07.2012 17:59:41 отговори + 0 0
На всички, които са били снощи в качеството си на вокални критици искам да напомня една реплика на легендарен музикант, който е събирал хиляди, преди повечето писачи тук не са били и еротичен блясък в очите на бащите си а тя е "Ако искате да ме чуете как пея правилно - купете си студийният ми албум, а всички който искате да се забавлявате - елате на концерт!"
И аз чаках 20 години за Аксел и не ми и хрумна да оцевнявам вокалните му качества. Бях там за да изпитам онова чувство, когато сънят ти и мечтата ти стават реалност. Чудо голямо, че не взимал правилната тоналност или не знам си какви глупости. Как точно го чухте на фона на ревящата 25 хилядна тълпа?! Да не седяхте до него на сцената?
Човекът се раздаде по неговия си начин. Всички знаем, че Аксел не е голям пич по отношение на феновете си. Даже ме изненада с молбата си да отстъпят назад. Шоуто беше страхотно, велико и неповторимо. Да, имаше проблеми с организацията, да- имаше проблеми с адекватната реакция към феновете, но пък музикантите направиха всичко възможно да заличат пропуските и успяха. Всичките групи изкъртиха, а музикалните критици да си потърсят работа в консерваторията или в безчетните риалити формати за измислени таланти!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

V 9.07.2012 17:55:17 отговори + 0 0
Сарказмът в репортажа, относно заявките за връщане на билети, е неуместен, бих казал селски. Продукт и услуга са две понятия, с които и няй-неграмотният и неориентиран член на едно цивилизовано общество е наясно. При положение, че хедлайнърът на едно събитие не участва, тогава закупилите билети са в пълното си право да изискат парите си обратно - продукт или услуга - с 1 хедланър по-малко, концертът е напълно различен! Това как организаторът ще моенажира рисковете си е негов проблем... бих попитал дали Godsmack не са платили неустойка... и дали с или без такава неустойка, хонорарът им не е останал в касата на БЕК ??!! По една тениска да бяха купили за хората като не искат да им връщат билетите.
Не е честно репортажът да е толкова откровено пристрастен в полза на БЕК и не е честно хората, които са поискали да упражнят потребителските си права, да бъдат омаскарявани.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


jessy 9.07.2012 17:51:12 отговори + 0 0
нещото Fasrock-заври си мнението отзад! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fasrock 9.07.2012 17:41:57 отговори + 0 0
Изявата на нещото наречено Guns N'Roses - epic fail! За Ugly Kid Joe - тотален респект, останалите без т.нар. хедлайнер също респект! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жоро 9.07.2012 17:24:15 отговори + 0 0
Основният проблем на феста е лошия подбор на групи, и отказалите се такива. GUNS не са групата, която познаваме от преди 20г, и единственото което ни остана е да се насладим на това което предлагат или да ревем по отминалото време. Стига сте ревали, един фест със противоречив успех (но според мен все пак успех)не е края на света. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 17:23:13 отговори + 0 0
А така хубаво го олигавихте на бековете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 17:19:52 отговори + 0 0
@July от твойте пръсти в божийте уши.Визирам главно втория ден

Всяка година искам подобен провал а именно:

1. Охраната да не ми пречи.

2. Горе посочените да не ме проверяват като член на Ал Кайда.
3. Да не чакам по 20-30 минути пред тоалетните.
4. Да не чакам по 30 мин за да си купя бира.
5. Да не чакам 1-2 часа за да си взема лента.
6. Да не чакам 1ч. и съответно да изпусна някой от програмата заради муден пропусквателен режим.

Е,това е
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


July 9.07.2012 17:10:56 отговори + 0 0
Според мен статията е обективна. Не виждам какво можеха да направят БЕК по-добре. Съгласен съм, че не реагираха съвсем адекватно на отпадането на 3 групи, но в такива случаи винаги ще има недоволни. Не виждам проблем при цената на билета да няма еднодневни. Хода с пускането в последния ден на "намалени двудневни" беше дразнещ, но все пак да помислим и за тия които бяха влезли като "приятели" през първия ден.
Не знам дали стана ясно какво мисля, но да обобщя - Феста се получи много добре и като организация и като изпълнения на групите втория ден (за първия нямам мнение). Пожелавам на БЕК и за в бъдеще много подобни "провали".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 17:10:33 отговори + 0 0
не на този сайт всичко се чете под лупа и веднага се прави на въпрос
а останалите пишат къде нормални репортажи къде безподобни и неграмотни глупости, но никой не им обръща внимание
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 17:06:45 отговори + 0 0
Не виждам чак толкова да са защитавани промотърите. Написаното е кратко, точно и ясно. Нали основната тема на статията е репортаж от събитието, а не за промотърите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гарунда 9.07.2012 16:54:48 отговори + 0 0
Прекалено ги защитавате тия промоутъри. Ясно е, че не всичко зависи от тях, но когато има проблем, се очаква някакво адекватно реагиране. Не 'доведи си риятел' и после 3 дена преди концерта да пускаш еднодневните билети. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 9.07.2012 16:51:13 отговори + 0 0
Пак добре, въпреки проблемите и цените на билетите - 25-28 000 души!
На чалга-феста в центъра на София миналата седмица - 10 000 души при вход безплатен!
Има надежда в БГ-то
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Katehizis.com 9.07.2012 16:51:02 отговори + 0 0
Не, не е така "Марине". Трием коментари, когато са писани от един и същ човек с различни никнейми, за да се опита да "умножи" коментара си. Този твой ще го оставим, по изключение, за да се знае на какво отговаряме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marin 9.07.2012 16:47:35 отговори + 0 0
Стига трухте коментари!! Организаторите не стават. Ясно е, че това е платена статия, щом не приемате критики! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 16:47:15 отговори + 0 0
ей сега най-много съжалявам че не съм богат. ако бях веднага ви правя едно концертче на Годсмак да ви видим колко сте много "великите" им фенове.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 9.07.2012 16:42:58 отговори + 0 0
"...и с проблеми в озвучаването (но кой пък фестивал на открито няма такива)" - ?!? Хайде сега глупости още от първото изречение! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

idiot neveroiaten 9.07.2012 16:21:43 отговори + 0 0
супер фест два дни!!!! предоволно!!!! отивам да се изакам че след тия мезета снощи след концерта нещо ме напъва.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Nikolay 9.07.2012 16:17:08 отговори + 0 0
песен 29.Dead Flowers
е също кавър! .. на Rolling Stones
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 9.07.2012 16:16:55 отговори + 0 0
На мен пък коментарът ми харесва. Горе-долу отразява моите впечатления от фестивала. А те са, че Sharon ruuuules! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 9.07.2012 16:14:56 отговори + 0 0
Поздравления за репортажа
Нямам какво да добавя,заслужаваше си присъствието!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 16:10:54 отговори + 0 0
Е, веднъж да прочета репортаж с 2-3 обективни критики! Да, Аксел не беше вокално на ниво! И въпреки че очебийно първата част на концерта беше под всякаква критика, много хора писаха за емоционалния оргазъм, който са получили! Не смесвайте качествен концерт с личното си усещане. Група от този ранг не може да си позволи такава инфантилна мултимедия. Вокал с претенции на водещ рок певец не може да си прави пишки с 25000 души. До November rain всички парчета бяха с големи дефекти, фаршиво пеене във всяко парче. You could be mine - съжалих Аксел в този момент Мацката зад мен в сектора го изпълняваше по-добре! Civil war, Patience, Sweet child of mine, Knocking on heavens door - това са песните, който ме накараха да не съжалявам, че съм на концерта! Изредените парчета звучаха готино и не дразнеха ухото, а го радваха. Но защо само те??? Всъщност хареса ми и кавъра на AC/DC. Оправданията, че Аксел е на 50 години не важат. Гилън на 50 години изригваше. Ковърдейл, въпреки цялата си позьорщина, през 2002-ра година изнесе незабравим концерт на Академик! Проблемът е, че българинът се задоволява с малко. Дойде някоя група, осере се повече или съвсем, но ние сме доволни, особено така наречените дай хард фенове! Не, не съм доволен от концерта на Гънс, не съм хейтър, не съм заблуден тийнейджър, не съм дай хард фено, ала съм фен на Гънс! Очаквах повече! Повече от Аксел, другите юнаци хич не ме вълнуват, те са наемници на заплата. Критиките ми са към Аксел - човеко, 3/4 от концерта пя ужасно!!!!
Впечатлен съм от професионализма на Kaiser Chiefs. Макар че бях слушал само 3-4 тяхни песни и не съм запознат с творчеството ми, тези момчета направиха страхотен концерт, музикантски концерт! За дамата в бяло думите са излишни! Симпатична и със силно приссътвие на сцената. Добра група с добро шоу. Ъгли Кид Джо ми допаднаха точно като емоция, при тях също имаше фалш, но пък и от тях не се очакваше кой знае какво!
Групата БЕК се справи с феста, имам предвид, че пунктовете за бира и хот дог бяха достатъчно, както и ЕКО ТОЙ тоалетните, нямаше навалица по входовете, свободно и безпрепятствено се влизаше и излизаше. Разбира се, гафовете с групите, за които БЕК нямат вина, остават като малко петно. И като голям минус трябва да отбележим целия каламбур с билетите! Съжалявам, че не видяхме Иги Поп и Лу Греъм, ала животът винаги ти предоставя изненади...понякога неприятни!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 16:08:07 отговори + 0 0
Carlsberg - 2012-07-09 15:12:30
За амонимния под мен.
...
Принципно на вън е по-хубаво,това е без съмнение,но аз не мога да си позволя на всеки месец-два да ходя в чужбина,а ти?

-------------------
И аз не мога. Ако ще трябва на всеки месец-два да се ходи на фест (без значение къде), ще трябва доста да наглярствам и аз като Иги да ходя при чичо доктор с молба да ми издаде лекарска забрана за ходене на работа.

Иначе дали е по-хубаво навън е спорно. По-ИЗГОДНО е - тук няма спор, но все пак си сред чужди хора и на чуждо място - малки минусчета, които така леко се преглъщат от хора като мен, че е време родните ни организатори сериозно да се замислят как биха могли да ни запазят като клиенти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Жоро 9.07.2012 16:01:32 отговори + 0 0
Колко проблеми нямаше да възникнат ако имаше еднодневни билети. Аз си купих билет само заради GODSMACK и GNR, но останах адски доволен. Всички групи забиха на ниво, нямаше слаби изпълнения. Разбрам мрънкането на феновете, но не приемама голяма част от него. Цената на билетите не беше висока. Аз бях в сектор А, купих си от промоционалните билети - 90лв. Е много ли е? За два дни и за 3 часовото шоу на GUNS? Ами то едно кино е 12лв. Само не ми хареса тъпите номера, че съобщаваха за промение в последния момент и цената на водата от 2лв, при това, че на вън е 35 градуса на сянка. Супер, че водата в тоалетната беше студена . Промоутърите трябва доста да поработят, но за истинските фенове феста беше дълеч от провал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aston villa 9.07.2012 15:34:53 отговори + 0 0
Репортажа е доста ироничен, може и да е от коментарите тук. Но не е написан добре, даже накрая е обидно, всички си имаме мозък и се опитваме да мислим. Както и да е. Фестивал се получи. Гънс винаги са пеели така на живо, но в това им е чара. Който иска студийни записи да си ги върти в къщи. Относно представянето на групите нямам забележки, но маркетинга на събитието не беше на ниво !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 15:29:30 отговори + 0 0
фестивала се получи
без липсващите групи ама за това никой не е виновен
аз не съм си искал парите обратно и не бих ги поискал при такава ситуация

Съгласен.Може и да не ни харесва(особено ония люде, дето искахме да ги видим тез пусти Годсмак),но е шанс.

Виж.Ако групите бяха паднали,щото видиш ли Бек не им платили или ги прецакали по нкякъв начин щеше да е друго,ама съм убеден,че на Съли и Иги хич не им е било приятно да получат съответните травми(така и не разбрах какво стана с Лоу Грам).То кой нормален би искал.

Сега аз да предложа нещо.Нека съберем дарения и да купим на г-н Пешо една кристална топка за да не кани групи,които ще отпаднат поради здравословни причини в бъдеще.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 15:22:31 отговори + 0 0
фестивала се получи
без липсващите групи ама за това никой не е виновен
аз не съм си искал парите обратно и не бих ги поискал при такава ситуация
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

autist 9.07.2012 15:18:06 отговори + 0 0
Плюсовете бяха повече от минусите, така че не съжалявам, че бях там! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


гарунда 9.07.2012 15:15:31 отговори + 0 0
Малко прекалено ги защитавате тия промоутъри. Ясно е, че не всичко зависи от тях, но когато има проблем, се очаква адекватно реагиране. Не 'доведи си приятел' и после 3 дена преди концерта да пускаш еднодневните билети. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ilka 9.07.2012 15:14:20 отговори + 0 0
Какво му е на репортажа,бре!Който има очи вижда,който има уши чува....И стига се оплаквахте!
Кво да кажем "ние с гайдите" дето си купихме билети само заради Gfdsmack!
Ставаше си феста,а я хич?!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 15:12:30 отговори + 0 0
За амонимния под мен.

И аз ходя на концерти/фестивали в чужбина,но не мога да си го позволя повече(даже рядко е и на тази цифра) от 3-4 пъти годишно.

На фестивали ходя да се забавлявам и да слушам музика на живо.Ако ми допада някоя група супер,ако ли пък не не преча на хората около мен(това ми е много болна тема с разни темерути седяши по ограта без да мръднат с часове като гвардейците пред президентството и без грам идея какво правят там).

На концерти ходя за да се смачкам докато годините ми го позволяват.

Принципно на вън е по-хубаво,това е без съмнение,но аз не мога да си позволя на всеки месец-два да ходя в чужбина,а ти?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 9.07.2012 15:08:30 отговори + 0 0
Хареса ми забележката в началото на частта за Guns'n'Roses. Много точно казано - времето и начина на живот са взели своя дан. Не всеки е Ozzy Osbourne

Аз лично не съм присъствал на толкова приятно организиран фестивал. Бири, води, сладолед - чакаш един човек максимум. Тоалетни - бол! Звук - не се оплаквам. На Trivium беше кристален, на Guns също.

Бройката хора също беше перфектна - нито много, за да се мачкаме, нито малко, за да изглежда празен стадиона. Излизането след Гънс стана за 5 минути, което си е направо прецент.

Ето нещо, за което е хубаво да помислят организаторите.

1. Пак нямаше градски транспорт. Толкова ли е трудно да се договори със Софийска община?

2. Тоалетните е хубаво да са вдигаща се чиния (на пружина). Така, само когато ти се ходи до голяма нужда, ще си седнеш на чисто. Тези, които бяха на феста, се опикават на втория час. На Loud Festival бяха от хубавите.

3. Да реагират по-адекватно на ситуациите с изпаднали групи и да пускат билети за един ден.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 15:08:09 отговори + 0 0
Платен от промоутъра репортаж. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


jessy 9.07.2012 15:07:46 отговори + 0 0
Аз си купих билет само заради Гънс,влязох половин час преди тях,видях каквото исках,чух каквото имах нужда,дори бях приятно изненадана!Нищо не може да замени тези моменти,нищо... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 9.07.2012 15:07:41 отговори + 0 0
Сигурно и тук се е намерил някой, който да си поиска парите обратно, защото незакъсняващите за концерт GUNS не са "продуктът, за който си е платил"

Катехизис, иронията в случая е глупава и напълно излишна. Автоцензурата, която си налагахте по отношение отразяването на организацията на този фест беше достатъчна, няма смисъл и от това! Да не говорим, че настройва допълнително читателя към нелошия репортаж. Силно се надявам, че и вие си вадите поуки...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wondering 9.07.2012 15:04:40 отговори + 0 0
Чудя се кога ли тук ще бъде направен обективен "репортаж", със съответните положителни и отрицателни страни, не само незаслужени,супер пресилени, дори хиперболизирани, ако щете, хвалебствия (при положение, че дадени лица заслужават тъкмо обратното) и зле замаскирани една-две критики насила, колкото да се отчете. То, ясно е че се пази поведение, иначе ще вземат да изчезнат привилегиите, ама да се представят нещата винаги едностранчиво... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 15:01:56 отговори + 0 0
Carlsberg - 2012-07-09 14:36:45
Има доза истина в последните изречения на репортажа.Ако Бек,СМЕ(макар че те водят едни други групи..),Лоуд и т.н. фалират,вие какво печелите? Или нека да задам въпроса по друг начин.Ако гореспоменатите фирми фалират какви концерти ще посещавате?

----------------------------
Каквито си посещаваме и сега - Солун, Букурещ, Белград... плюсът ще е, че няма да ни се налага да се раздвояваме и да премисляме до безкрай, къде, кога и как ще ни е най-изгодно ходенето до еди си кой фест. Знаеш си - няма ги нашите некадърници, ходиш си където ти е кеф... в 90% от случаите, в които сме избирали съдбата си на предатели на великата българска кауза "И у нас можело да се случват хубави неща" сме били предоволни - и пътя по-кратък, и цените по-ниски, и организацията по-добра, и подбора на групите по-добър... абе... няма какво да блещим повече простотии - фактите са си факти - тук на родна земя, фенът изглежда като един разглезен и уж неоправдано мрънкащ миндил, но по чуждите земи изглежда като клиент на фестивалния бизнес, на който му цунят и дупето и крачетата само и само да му вземат вместо 2 да речем 2.5 леи/динара/евра. Да си правят сметката нашите организатори, да си отварят очите, и да се вслушват малко повече в мрънканиците на тоя така гаден и омразен български фен ако го искат да са конкурентно способни на колегите им от съседни държави, които яко дърпат напред.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 9.07.2012 15:01:27 отговори + 0 0
Краят на репортажа е адски обиден към всеки рок-фен с мозък в главата си. Съжалявам.
Че има проблем в отпадането на групите - има. Но ако малоумният - да не използвам по-тежки думи - промоутър се беше отнесъл коректно с клиентите си, щеше да има много по-малко псувни. Ама не, дай да извиваме ръце само с двудневни билети, дай да покажем среден пръст на хиляди хора с отказа да им върнем парите за Godsmack, дай да мълчим до последно и така и да не обявим официално отпадането на един от чуждестранните изпълнители...
Затова много хора вече отказват да си купуват предварително билети за концерти. Защото същества като Петър Петров се опитват да ги правят на маймуни две години подред. Можеше това да бъде отбелязано - и трябваше, вместо да се правят опити да се вменява вина на феновете с това изречение за "Планета Пайнер" и вместо да се сипят сарказъмчета като това, че понеже Гънс били подранили, някой можел да си поиска парите.
Катехизис, ЗНАЕМ, че сте по-добри от това. Не се излагайте, моля ви.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2012 14:54:09 отговори + 0 0
Carlsberg - 2012-07-09 14:36:45
Има доза истина в последните изречения на репортажа.Ако Бек,СМЕ(макар че те водят едни други групи..),Лоуд и т.н. фалират,вие какво печелите? Или нека да задам въпроса по друг начин.Ако гореспоменатите фирми фалират какви концерти ще посещавате? На Азис? На кондъо? Или каквито са там модерните на деня. Или ще си цъкате с езици както е споменато в репротажа,че видиш ли и хубави работи са се случили....

Повярвай ми далеч няма да фалират накуп, а и това е апетитна пазарна ниша. Негативното ми мнение е въз основа на това какво ни причинява прекаленото пренасищане на промоутъри, долните номера, които правят, за да излъжат колкото се може повече хора и прекалено високите цени на билетите и оправдания от типа 'защото изпълнителя идва отдалеч' и кво ли още не, далеч не може да замаже работата при положение,че болшинството в България взима смешни заплати. И ако утехата на някого е,че GNR са се качили на сцена (уооооооу), то 3 групи отпаднаха, а цените на билетите останаха едни и същи. Другата година със същия успех могат да викнат 20 групи за 200 лева, за да сме сигурни,че поне 3/4 ще свирят в деня на концерта.
Радвам се за всички, които са си изкарали добре, защото така трябва да бъде винаги и дано все повече фенове успяват да се похвалят със същото занапред !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 14:53:39 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=KUOGoXqeX5k

И повече няма да ви спамя ))

Просто още ме държи от снощи >.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ivo 9.07.2012 14:52:13 отговори + 0 0
Доста пристрастно мнение, особено към олигофрените от БЕК. Да, фестът не беше пълен провал (поне вторият ден), но отношението към феновете беше под всякаква критика! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 14:50:14 отговори + 0 0
които*** Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 14:49:49 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=lg3jqzx0FOg

Е това както и още много исках да чуя,но другия път.

Поздравче за всички който задружно грачехме като гарги на УТ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бате Гойко 9.07.2012 14:47:57 отговори + 0 0
А защо от всички групи само на Kaiser Chiefs няма setlist-а?
На мен лично не ми трябва, защото ги знам, но някакси не е добре така. Момчетата се представиха много на ниво и макар и на моменти озвучаването да ги предаде, заслужават не по-малко суперлативи от другите :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

black 9.07.2012 14:38:40 отговори + 1 0
Within наистина бяха вълшебни, Шарън няма грешен тон - дори само заради тях си струваше феста.
Всъщност в oписа на изпълнението са обърнати местата на песен 5 и 15 , завършиха с Ice queen.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 14:37:36 отговори + 0 0
Браво на кайзерите! Ето така непозната група грабва публиката. За мен бяха една от групите които ме накараха да отида, перфектно представяне адски се накефих! Дано още такива групи дойдат, нищо чудно до 2-3 години да видя и Queens Of The Stone Age. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kakafonia 9.07.2012 14:36:57 отговори + 0 0
Уникално преживяване!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 14:36:45 отговори + 0 0
Има доза истина в последните изречения на репортажа.Ако Бек,СМЕ(макар че те водят едни други групи..),Лоуд и т.н. фалират,вие какво печелите? Или нека да задам въпроса по друг начин.Ако гореспоменатите фирми фалират какви концерти ще посещавате? На Азис? На кондъо? Или каквито са там модерните на деня. Или ще си цъкате с езици както е споменато в репротажа,че видиш ли и хубави работи са се случили....

Имаме малко комапнии които могат да доведат големи имена(не е казано да са с 30 години опит на сцена).

Имайте им малко уважение.Че това което се случи не беше много приятно,това така,но все пак не сме в състояние всяка седмица да пътуваме зад граница(масовият фен,не шепа хора) за да изживеем удоволствието наречено музика на живо.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2012 14:36:25 отговори + 0 0
Aксел спря, за да каже на келешите да се дръпнат с метър назад, за да не изпомачкат тея на оградата.
Иначе за Иги "от кухнята" знам, че просто не са му платили предварително - както си му е реда, и за това не е дошъл.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 14:36:17 отговори + 0 0
Въпреки негативните емоции у мен около феста и аз бих го нарекъл успешен. А и аз остнах доволен. Организацията беше добра, а групите, които в крайна сметка дойдоха, се представиха повече от добре, което ме превръща в доволен фен.
Споделям мнението за съдбата по-долу. Въпреки че наистина доста неща не зависеха от БЕК, то те ще носят негативите от това в крайна сметка. Но това, което зависи от тях да се надяваме, че ще коригират. А и са от известно време на пазара. Все си мисля, че е трябвало да са се научили да усещата феновете и атмосферата в БГ, а не да предлагат неща на готово, само защото видиш ли на запад така се правело. Успех при следващата организация...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ilian 9.07.2012 14:33:43 отговори + 0 0
Вчера бях там, четох статията...ами то каквото и да напишете няма да сте прави...вчера трябва да се преживее...беше невероятно!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nousha 9.07.2012 14:31:39 отговори + 0 0
Ванко, защото на концет на Гънс през 1988 г. загиват двама души, смачкани от тълпата непосредствено пред сцената. Аксел спря песента, за да помоли хората отпред да отстъпят крачка-две назад, за да се избегнат инциденти, има си обеца на ухото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 9.07.2012 14:27:20 отговори + 0 0
Сложно ми е да си представя Металика в зала,но щом си рекълл и отсекъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пешо (не Петров) 9.07.2012 14:27:03 отговори + 0 0
Аз съм доволен от втория ден, малко ми дойде повече, но това беше заради неприятни болежки, иначе щях да се накефя напълно.

Но в репортажа се забелязва известно кисело отношение към част от клиентите на фестивала. За никой не е излишно да помни една стара и вечна максима: Клиентът ВИНАГИ има право.

Както и нещо по-ново и научно: Броят на клиентите определят успеха на един бизнес.

В този ред на мисли, БЕК трябва да работят за да си върнат доверието на хората. Този фест не беше провал, но разочарова много хора. БЕК не са виновни за промените. Но бяха виновни 2011 и тогава се отнесоха арогантно - е сега съдбата има намигна, дано се усетят.

Все пак някой от хубавите ми концерти са били организирани от тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 9.07.2012 14:23:42 отговори + 0 0
Хайде,догодина два концерта на Металика в"Арена армеец"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 14:21:14 отговори + 0 0
бандите бяха супер
мястото беше супер
организацията - влизане, катеринг, тоалетни беше супер
имаше и други супер неща
имаше и обратното на супер неща, но не и които да ти развалят прекарването

ти какъв репортаж искаш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vanko Ot Montana 9.07.2012 14:20:32 отговори + 0 0
сАМО НЕ РАЗБРАХ за що се ядоса Axl след 3 или 4 песен нещо се кара на фенчетата който бяха на оградата най-отпред.Иначе супер концерт беше нямам забележки
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 14:17:36 отговори + 0 0
Да, поредния, изпълнен със суперлативи репортаж от концерт ! Тфа, че сте плеснали една две измислени критики и след тях дори сте замазвали пак не прави статията обективна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".