Прочетете интервюта с Doug Aldrich от WHITESNAKE, Mike Rutherford и SAXON

21 авг 2011, 19:41 ч. 973 / 9 6
пред./следв.
На 8 юли в столицата ни се проведе фестивалът "Sofia Rocks" с участието на JUDAS PRIEST, WHITESNAKE, MIKE & THE MECHANICS, SAXON и SLADE. Освен, че ви направи преки свидетели на събитието, "Metal Katehizis" успя да вземе за вас и три интервюта от участниците във фестивала.
   Срещнахме се с Doug Aldrich, който ни разказа за турнето на WHITESNAKE, новия албум на групата, за това как е бил привлечен като китарист от David Coverdale и какви са според него тенденциите в съвременната рок музика. Doug сподели с нас и доста неща около последните дни на Ronnie James Dio, работата и познанството си с него и подготовката за турнето, което групата на легендарния певец трябваше да осъществят в края на 2009 г., но това така и не се случи поради тежкото му заболяване.
   Говорихме и с Mike Rutherford - единственото персонално интервю, което той даде по време на престоя си в България, бе за вас. Естествено, не пропуснахме да го попитаме както за неща свързани с MIKE & THE MECHANICS (групата, с която той дойде на "Sofia Rocks"), така и за GENESIS, чийто съосновател, китарист и композитор е той. Rutherford ни каза какво го е накарало да създаде "Механиците", описа що за хора са Peter Gabriel, Phil Collins, Tony Banks и Steve Hackett, даде своето определение за прогресив рока и сподели как се е почувствал когато е свирил пред 500 000 зрители в Рим и когато три години по-късно е бил въведен в Рокендрол залата на славата, заедно с колегите си от GENESIS.
   Успяхме да зададем своите въпроси и на Biff Byford от SAXON. Той никога не се е славел като особено словоохотлив събеседник, но сподели интересни размисли за линията на развитие на голяма част от известните представители на NWOBHM и за причините, които според него са довели до по-големия успех на едни групи от тази вълна, спрямо други. Естествено, занимавахме го и с някои по-"злободневни" теми като новият албум на SAXON и промяната, която претърпя звукът на групата през последните 10-ина години.

   Всичко това, а и още много интересни неща, можете да намерите в нашата секция "Интервюта". Приятно четене!
Doug Aldrich


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 5.09.2011 11:50:13 отговори + 0 0
Ози, човече, браво за интервюто с Дъг...емоционално и разтърстващо !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 22.08.2011 16:49:17 отговори + 0 0
@ Ozzy
Очакваме и потриваме ръце, очи и уши!
Знаем, че си заслужава и тортата, и чрешките
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 22.08.2011 15:14:08 отговори + 0 0
Аааааааа, не! До Юбилейната торта има време, така че до тогава ще има още черешки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 22.08.2011 14:47:59 отговори + 0 0
Отлична работа!
Три черешки за Юбилейната торта !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

eXasis 21.08.2011 22:41:15 отговори + 0 0
DOUG Aldrich ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Jurisprudent 21.08.2011 19:42:43 отговори + 0 0
Kaaatehizis!
:clapping:
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".