Вижте новия видеоклип на PROJECT ARCADIA и репортаж от концерта за представянето му

6 юни 2011, 19:50 ч. 910 / 16 12
пред./следв.
Днес бе официалната интернет премиера на новото видео на родните метъли PROJECT ARCADIA, заснето от Bob Katsionis (FIREWIND, OUTLOUD) към сингъла “Shadows of the Night”, за който ви съобщавахме подробности текущо. По-долу можете да гледате онлайн видеоклипа, а след това и да прочетете репортаж от концерта послучай неговата премиера, състоял се миналата събота, 4 юни, в столичния клуб “The Box”



     Сенките на нощта не помрачиха нито за миг настроението в столичния клуб “The Box” на 4 юни, събота, когато PROJECT ARCADIA, една от набиращите все повече популярност родни метъл банди, представи новия си видеоклип - “Shadows of the Night”, пред около 150 свои фенове.

     Шоуто бе открито от младоците RECKONING. В продължение на около 40 минути те забиха предимно авторски композиции с текстове и на английски, и на български език, които бяха видимо вдъхновени от хеви и траш класиците на 80-те и 90-те години на миналия век като METALLICA, MEGADETH и др. Именно на MEGADETH бе единият от двата кавъра, които момчетата изпълниха – резачката “Holy Wars” от ”Rust in Peace”, а другата им интерпретация беше на едно не по-малко диво парче – “Conquistadores” на RUNNING WILD.

     След като младите музиканти слязоха от сцената, на нея стъпи основателят и китарист на PROJECT ARCADIA, Пламен Узунов, който представи видеоклипа към предстоящия сингъл на групата, “Shadows of the Night”. Заснет в София от режисьора Bob Katsionis (клавирист и китарист на FIREWIND и OUTLOUD), клипът впечатли със семпла, но въздействаща визия. Сред публиката се чуваха и припявания на текста. Минути след това започна същинската част на концерта.

     Публиката посрещна топло и шумно българския хеви метъл квинтет, набрал известност в последните няколко години с успешните си представяния като съпорт банда на световни звезди: FIREWIND през януари 2009 г. и EPICA през март 2011 г. Вокалистът Александър Атанасов демонстрира чувството си за хумор в първите минути на сцената и не спря да забавлява събралите се фенове с шеговити подмятания между песните. Но най-важното беше, че с музиката и сценичното си присъствие петимата музиканти заредиха с енергия и плам всеки, дошъл да ги чуе тази вечер.

     “My Name Is Fear” беше ударното начало, а след него звучаха още парчета от първия албум на PROJECT ARCADIA, “From the Desert of Desire” - “Ged” отново се впусна в преследване на сянката си до края на света, до публиката достигна и посланието на “The Message”. Гласът на фронтмена беше на обичайно високото ниво, подплатен от мелодичните рифове на китаристите Пламен и Вили и здравия ритъм на басиста Добромир и младия барабанист Даниел. На живо за първи път бе изпълнена и новата песен “Shadows of the Night”.

     За никого не беше изненада чудесният кавър на “Back in Black” на AC/DC, който взриви зала „Юбилейна” на 26 март, преди на сцената й да стъпят EPICA, и сега закономерно повтори успеха си. Но в “The Box” имаше няколко приятни изненади, които видимо повишиха градуса на настроението сред феновете. Сред тях бяха “Be Quick or Be Dead” и “2 Minutes to Midnight” на IRON MAIDEN, “Set the World on Fire” на ANNIHILATOR и “Wild Child” на W.A.S.P. За финал PROJECT ARCADIA забиха една от най-силните си композиции – “Not My Destiny” – където публиката играеше главна роля в припевите.

     Поклоните на петимата бяха съпроводени от скандирания “Още! Още!”, а вокалистът Александър вдигаше рамене и през смях обясняваше, че репертоарът на групата се е изчерпал. Все пак, след като колегите му слязоха от сцената, той остана сам пред микрофона и с китара в ръце изпълни “Street Spirit (Fade Out)” на RADIOHEAD – вълнуващо, импровизирано и непланирано.

Florimel
Снимки: Маруш “Luci” Денчев




още за:

Project Arcadia


Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 20.02.2012 19:52:38 отговори + 0 0
Невероятни клиширани текстове и аранжиментите са изтъркани, но поне стегнато свирят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WolfMan 21.06.2011 12:04:08 отговори + 0 0
Много добро шоу направиха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rosica milianova 7.06.2011 17:29:30 отговори + 0 0
Много ги харесвам!!!Страхотни са!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rocker 7.06.2011 16:49:08 отговори + 0 0
Много талантливи и земни са! Успех! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.06.2011 10:00:00 отговори + 0 0
мачкащо видео, зарибяващо парче - искам още Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Rock Thrashler 7.06.2011 00:28:28 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-06-07 00:10:00
Само дето в клуба имаше не повече от 50 човека.

Точно 140 човека в пиковия момент, преди тяхния сет! По-късно публиката оредя, защото фенове-тинейджъри се изнесоха. И разбира се, нямаше мошпит да създава суматоха и илюзия за липса на пространство...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.06.2011 00:19:56 отговори + 0 0
Невероятни момчета! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.06.2011 00:19:22 отговори + 0 0
Страшно шоу! Няма такава бг група! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.06.2011 00:10:00 отговори + 0 0
Само дето в клуба имаше не повече от 50 човека. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nightfall 6.06.2011 23:07:08 отговори + 0 0
Още не мога да повярвам, че са българи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 6.06.2011 21:13:02 отговори + 0 0
Най-добрата българска група за мен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.06.2011 20:33:14 отговори + 0 0
Дани ... FTW Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".