Подробен репортаж от концерта на DIMMU BORGIR с оркестър и хор в Осло

5 юни 2011, 22:53 ч. 402 / 6 16
пред./следв.
Време е да се насладите на обещания пълен репортаж от уникалния исторически концерт на DIMMU BORGIR с оркестъра и хора на Норвежкото радио, който се проведе миналата събота, 28 май, в Осло. Разказът на Абигейл ЛаФей от мястото на събитието е дълъг и подробен, но толкова увлекателен, че се чете на един дъх и ще ви направи съпричастни на събитието, както и на духа на Меката на блек метъла...
   Материалът е достъпен в нашата секция "Статии" - като уебстраница и в PDF-формат. Снимки от шоуто може да разгледате на Facebook-страницата на DIMMU BORGIR. Можем да се надяваме, че този първи концерт на групата с оркестър и хор няма да е и последен и повече фенове на норвежката банда ще могат да се насладят на подобно изключително изживяване...

още за:

Dimmu Borgir


Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Wargasm 7.06.2011 08:40:03 отговори + 0 0
Е, то и "Progenies Of The Great Apocalypse" е изцяло композирана от Mustis, ама са я изпълнили Tarja Turunen например доколкото знам изпълнява в концертите си песни от периода си с Nightwish ( композирани естествено от Tuomas ), макар да не е имала нищо общо с композирането им. Не смятам, че в това е проблема; виж обаче ако Borgir са решили да изпълняват повече композиции, за които са отговорни самото основно трио, това вече е друг въпрос... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.06.2011 07:11:23 отговори + 0 0
Sympozium я е писал Vortex според кжниката на CD-то ми и ако я бяха изпълнили щяха после да се видят в чудо от съдилища и тем подобни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 7.06.2011 03:33:33 отговори + 0 0
А,да, как можах да пропусна и "Sympozium!" За отсъствието и на тази композиция ( плюс другите две вече споменати ) не може да има рационално обяснение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 7.06.2011 02:58:55 отговори + 0 0
Да не изсвирят "The Insight And The Catharsis" е непростимо! И като се има предвид, че хорът е пял партиите на Vortex в "Progenies Of The Great Apocalypse..." би било невероятно интересно да се види как това също щеше да намери страхотно приложение към горепосочената песен. Същото може да се каже и за "Hybrid Stigmata: The Apostasy." Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 6.06.2011 20:45:33 отговори + 0 0
Страхотен репортаж. Ако имат подобен концерт, ще ги нацеля, където и да са из Европа. Още пазя великолепни спомени от Каварна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


;) 6.06.2011 18:47:54 отговори + 0 0
Wiki е пълен с глупости, чети сериозни източници. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 6.06.2011 18:35:28 отговори + 0 0
@Анжела
Бе то и Mourning Palace е от '97, ама са я изсвирили, но аз говорех по принцип, не само за този концерт
Иначе ако не се лъжа 1999 Ковенант спечелиха наградата, иначе бяха забравил за тази случка хахаха
май Астену е бил виновника, но не съм напълно сигурен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

VAN CANTO THE BEST F 6.06.2011 18:13:01 отговори + 0 0
Ама в тая банда дими боргията никой не е гей Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анжела 6.06.2011 17:54:08 отговори + 0 0
За този конкретен концерт едно прагматично обяснение да няма песен от Spiritual-a e, че те записват албуми с истински оркестър от Puritanical насам. А да се разписват партитури въобще не е лесно, нито евтино
Любопитен детайл, на който се натъкнах в Wikipedia:
"The song "Grotesquery Conceiled" was played live when Dimmu Borgir won the Norwegian grammy award called spellemannsprisen in category metal in 1999. The band where supposed to play the song "The Insight and the Catharsis" with the symphony orchestra Kringkastingsorkestret, but they had to change song because the orchestra refused to perform with Dimmu Borgir due to their "satanic" message. Later that night at the after party a Dimmu Borgir band member got in a fight with a member from the same orchestra."
Ха ха ха - говорим за Същия оркестър
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 6.06.2011 17:39:48 отговори + 0 0
Лошото е, че все повече взеха да оттаковат песни от spiritual, то вярно че много албуми имат вече, но защо така го орязват
Иначе аз лично само на Progenies щях да направя някоя глупост, а при такъв сетлист...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


кака Анжела 6.06.2011 14:59:54 отговори + 0 0
Кака се надява, че все пак е успяла да бъде пределно обективна (доколкото е възможно, разбира се)и въпреки еуфорията от пътуването, да не изпадне в излишни крайности. Хубаво беше, да, но на Каварна беше по-хубаво ))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.06.2011 14:29:36 отговори + 0 0
Прекраен репортаж, мн добро. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.06.2011 14:24:45 отговори + 0 0
Много добър репортаж, очаквах че ще е нещо грандиозно и след като го изчетох ми се доиска 1000 пъти повече да ги видя отново в Бг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 6.06.2011 14:13:19 отговори + 0 0
Кака Анджела винаги е била ултимативна фенка и честно казано е изключително точен човек, който да опише техен концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.06.2011 14:03:02 отговори + 0 0
Да не видят нещо от HAGGARD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Язе! 6.06.2011 02:50:22 отговори + 0 0
Страхотен репортаж! Четейки и аз трабваше да се справям с потреса от факта, че на балкона всички трябва да гледат и слушат мирно поседнали на столчета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".