Пълна програма на "Spirit of Burgas"

16 юли 2010, 19:09 ч. 853 / 7 24
пред./следв.
Организаторите на третия пореден фестивал "Spirit of Burgas" разпространиха следното съобщение, включващо и пълната програма по сцени на събитието:

   По-малко от месец остава до старта на "SPIRIT of Burgas 2010". Третото издание на фестивала, признат от "Таймс" за една от 20-те най-добри фестивални дестинации в света, тази година ще е между 13 и 15 август на Централния плаж на град Бургас.
   Над 100 изпъления ще гравитират върху 7 сцени, разположени върху пясъка и част от Морската градина на морския град.
   Програмата на отделните сцени вече е финализирана. Артистите са потвърдили своето участие и всеки един от тях очаква с нетърпение появата си на "SPIRIT of Burgas 2010". На феновете не им остава нищо друго, освен да изберат на кои фестивални точки ще прекарат времето си в трите нощи, обещаващи незабравим звук и уникално визуално шоу.

   Основна сцена
   Признатите за най-авторитетна група на всички времена THE PRODIGY ще са хедлайнърите на основната сцена на 13 август, подгрявани от българската банда GRAVITY CO. и от пионерите на електро-рок-амбиента Apollo 440.
   Като поддръжник на дръм-енд-бейс сцената, "SPIRIT of Burgas" отново се довери на букинга на H.M.S.U. Със съдействието на българската дръм-енд-бейс организация, признатият за най-добрия в този стил DJ Andy C ще се качи на основната сцена след полунощ, заедно с MC GQ, подкрепени преди появата си от Acidtrip, Konspirator и Mocks.
   Гвоздеят на 14 август ще е лайфа на UNKLE, предшествани от някогашния фронтмен на House of Pain - носителят на "Грами" Everlast и родната група ОСТАВА. След полунощ на денс арената на основната сцена ще се качи DJ Shadow, подгрян от Solardip и Chaves.
   Мулти-сетивното шоу на Gorillaz Sound System ще е основният акцент на 15 август. D2 ще стартират вечерта, последвани от активиста Serj Tankian. Финалът на основната сцена ще бъде даден от изобретателя на скреча - хип-хопъра Grandmaster Flash.

   "Jack Daniel's Rock Stage"
   Неизменната за фестивала рок сцена "Jack Daniel's" и тази година ще остави отпечатък върху топлия бургаски пясък. В първата вечер там ще се изредят Бичето, VENDETTA, LAST HOPE, A-MORAL, SICKFLAG и D.S.O.L. Във втората градусът ще се повиши с WICKEDA, SVETLYO & THE LEGENDS, ОТРЯД 13, КАРЦЕР, BOOZE BROTHERS и DEFAULT. На финалната права ще застанат британците O'KASAN и италианските BANDITY, подгрявани от URBAN GREY, VRANI VOLOSA и SMALLMAN.

   Сцена "На тъмно"
   Ъндърграундът си има запазено място на сцената "На тъмно", където първите акорди ще бъдат изсвирени от OGI23, последвани от INDEPENDENT, бандата на DOCTORS GOGO, SUB ZERO FARM, Q-CHECK и за десерт - LA MUCHEDUMBRE. Веселбата на тази сцена ще продължи на 14 август с OРАТНИЦА, SAMBA BAND, DJ Dharba, за да завърши с ритмите на оркестър ЧУМЕРНА. Завършекът обаче ще е само за въпросната вечер, защото на следващата на тъмно ще влязат АБОРТ, НОВИ ЦВЕТЯ и КОКОША ГЛАВА. А ЕРЕКЦИЯ и ALL INC. ще предшестват същинският финал тук, отреден на РЕВЮ.

   "GO Dutch"
   Електронната сцена също има свой президиум на територията на "SPIRIT of Burgas" и той е с холандско представителство в лицето на Boris Werner, Robert Powlson и Lauhaus на 13 август. Запазено място за своите сетове на 14 август имат Anonym, Esther Duijn и Carlos Valdez. А последната вечер е време за шоуто на David Labije, Quazar и Dorine Dorado.

   "ZioN LionZ Reggae Stage"
   Реге и рага до зори ще звучи на една от сцените на "SPIRIT of Burgas". Zion LionZ са домакините в лагера на карибската музика и култура. Техни гости са Africandro, Melody Roots, SenI, Jahmmy Youth и Zafyah в първата фестивална вечер. Във втората Invoke и Dopotamix Soundpista ще подгряват лайфа на JaGWaR, а продължението ще е за Ragga One feat. Zigg и Melody Roots. В третата вечер ZionLionZ ще посрещнат на своята сцена Daft Dub, Skiller и King BDJ.

   Входна порта към фестивалното градче ще бъде "Blues & Jazz" сцената, а изненадата на "SPIRIT of Burgas" тази година ще е диско сцената "Performer's Arena".

още за:

Spirit Of Burgas


Коментари   (24)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Hater 19.07.2010 16:46:43 отговори + 0 0
К'во се палите бе, мишоци! Некой вас бръсне ли ви за нещо? Арее! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.07.2010 15:47:01 отговори + 0 0
Аре стига бе нещастници, спрете се малко!Като не ви изнася не ходете!Няма фестивал или концерт, който да не оплюхте и изказахте експертно мнение, а тази година е най-силната.Фестивала е широко скроен, което му най-якото, защото се събират секви хора.Лично мене Бг пънк и хардкор групите ме радват много, пък и погото на плажа е много яко )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ненормалници 17.07.2010 15:35:23 отговори + 0 0
"Това не е фестивал за тесногръди метълисти, които не е ясно какво ще спечелят, ако него го няма, но важното е да поплюят. "
------------------------------------------------------
Какво искате бе,джанъм?!?Едно време като нямаше - шо няма?Сега като има - що има?Ако не ти харесва една група или стил отиваш на друга сцена, ако нищо не ти харесва си седиш на село и копаеш доматите или в града пред ПЦ-то гледаш порно и бараш шперца, то явно само за това ставаме тука!Вярвах, че сме мрънкала българите и че все ни е виновен някой за всичко, ама чак до там...А дано ни асимилират по-бързо турците или който и да е, че да прихванем и ние малко акъл и отношение най-накрая...убитаци нещастни...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 17.07.2010 15:34:16 отговори + 0 0
@Анонимен - 2010-07-17 12:36:31, ще ходя само последния ден, когато ще видя Serj Tankian, URBAN GREY, РЕВЮ, VRANI VOLOSA и SMALLMAN. Другите просто не ме интересуват и не виждам смисъл да си губя времето да ги изброявам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.07.2010 14:26:05 отговори + 0 0
какъвто града,такъв и феста !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


j 17.07.2010 12:48:14 отговори + 0 0
само карцер си струват освен мощния хардкор Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.07.2010 12:36:31 отговори + 0 0
"мда", приятно прекарване с OРАТНИЦА, SAMBA BAND, DJ Dharba, оркестър ЧУМЕРНА, АБОРТ, НОВИ ЦВЕТЯ, КОКОША ГЛАВА, ЕРЕКЦИЯ .... Ела после пусни репортаж тук, колко яко е било ))
Това май ще дойде в повече и на "широко скроените" фенове на PR0DIGY, EVERLAST & SERJ
Просто си има други форуми, сдруги фенове и коментари и т.н. Тук сме си добре "тясно скроените" НЕфенове на OРАТНИЦА, SAMBA BAND, DJ Dharba, ркестър ЧУМЕРНА, КОКОША ГЛАВА, ЕРЕКЦИЯ и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 17.07.2010 03:49:52 отговори + 0 0
Тъмните балкански субекти дори не са чували, че подобни фестивали на запад са най-нормалното нещо на света... Недораслите за такова чудо в България - с лопата да ги ринеш! Ами като не е твоя фест, прав ти път, никой не те кара насила да ходиш! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.07.2010 01:06:01 отговори + 0 0
всички големи фестивали на западд имат по няколко сцени.. я вървете на разходка по тревата... АКО не те кефи, отиваш на друга сцена и ТОЧКА, *****! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Влади 17.07.2010 01:03:47 отговори + 0 0
Това не е метъл фестивал,това е фестивал за такива които не са ориентирани каква музика да слушат и колкото повече боза толкова по-добре,трева да има друго не им трябва!

Ето това е най-правилното мнение за този фестивал,друго няма какво да се каже-100 000 стилове смесени на едно,що за идиотщина!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.07.2010 00:16:35 отговори + 0 0
В една предна новина пише: "...рок сцената на "Spirit of Burgas 2010", която и тази година се "програмира" от "Tangra Mega Rock"."

Това обяснава защо "рок сцената" ще е пълна с пънк-рок групета, които и клуб не успяват да напълнят (като изключим Ревю). Медията-промоутър (или по-скоро нито едното от двете) пак е взела голяма сума пари, да "програмира" поредната глупост. А тези клоуни докога трябва да ги търпим?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.07.2010 23:48:34 отговори + 0 0
Нека да съм тесногръд метъл, но тази година "Спирит ъф БЪргЪс е супер зле. С изключение на основната сцена, всичко останало е по-зле скалъпено и от набързо организирания Парк Рок в Пловдив. Пълна тъпотия! А за Blues & Jazz и Performer's Arena сцените направо... последните вероятно ще са караоке тъпотии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Викс 16.07.2010 23:20:32 отговори + 0 0
Е вие само метъл фестивали ли искате да има?! Има и друга стойностна музика. А това с неориентираността е доста тесногръдо изказване, душице, но ти си знаеш. Има хора и за тази музика - надявам се да си прекарат добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 16.07.2010 23:14:26 отговори + 0 0
Че не е метъл фест - не е, обаче си има стойностните групи (за който може да ги оцени). Това, че музиката не е точно по ваш вкус, не я превръща автоматично в боза! Дори мисля, че има фенове на тези стилове, които със сигурност са по-ориентирани от повечето тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.07.2010 22:52:34 отговори + 0 0
Това не е метъл фестивал,това е фестивал за такива които не са ориентирани каква музика да слушат и колкото повече боза толкова по-добре,трева да има друго не им трябва! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


мда 16.07.2010 22:42:09 отговори + 0 0
Това не е фестивал за тесногръди метълисти, които не е ясно какво ще спечелят, ако него го няма, но важното е да поплюят. За тях има достатъчно други фестове (един от тях вече отменен поради слаб интерес). По-широко скроените ще намерят нещо и за себе си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 16.07.2010 22:28:36 отговори + 0 0
Изложиха се. Първата година фестивалът беше най-добър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Викс 16.07.2010 22:23:42 отговори + 0 0
Явно това е някаква странна комбинация от групи като Prodigy(и всички там техно-изпълнители, Serj ...че и Vrani Volosa са там, разбира се барабар с джаз сцената. Бих посетила фестивала единствено заради Vrani Volosa, но това си е мой проблем. А цената ясно защо е такава - наети са около 60-70 изпълнителя... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.07.2010 21:50:29 отговори + 0 0
скукааааааааааааа...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.07.2010 21:32:03 отговори + 0 0
Варна - 2010-07-16 20:22:41
Ужасно!!! Този Фест да ог закриват колкото може по-бързо...отврат!

Че а дано...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


The Fifth Horseman 16.07.2010 20:49:12 отговори + 0 0
Това лято ще посетя само Каварна, но мисля, че Духът на Бургас си има своите силни изпълнители, които си заслужават да се видят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 16.07.2010 20:22:41 отговори + 0 0
Ужасно!!! Този Фест да ог закриват колкото може по-бързо...отврат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.07.2010 20:00:03 отговори + 0 0
Пълна помия...
Сцената "на тъмно" спокойно може да се премести в някоя маза.
За жалост всяка година, все по-евтини номера.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.07.2010 19:17:14 отговори + 0 0
пълна боза и редовните заподозряни връзкарчета
ТОЗИ ПЪТ БЕЗ МЕНЕ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".