"Rock the Balkans" съчета в едно прогресив и ню метъл на 29 юни

29 юни 2009, 17:27 ч. 827 / 12 58
пред./следв.
Фестивалът "Rock the Balkans", който звучеше като странен - и поради това - много интересен експеримент на смесване на музикални стилове и публика, започна точно в 17:00 ч. на 29 юни в зала "Фестивална" в столицата. Въпреки че опасенията за дъжд не се сбъднаха, предимството на залата бе това, че групите не излизаха да свирят на яркото слънце отвън и осветителите можеха да покажат на какво са способни. Горе-долу с това се изчерпват предимствата на "Фестивална". Към традиционно недобрия звук тази вечер се бе прибавила задухата в залата - жегата ставаше все по-голяма с увеличаване на броя фенове след сета на всяка следваща група.
   Първата група за вечерта бяха SKRE4 - единствените българи на фестивала. Те се появиха точно в уречения час - а това, за съжаление, винаги гарантира рехава публика. Комбинираме го с - ще се повторя, но е факт - много лошия звук, особено в началото - и резултатът би бил катастрофален. Стига да не бяха налице другите факти - големият брой фенове на LIMP BIZKIT, вече заели места пред сцената, на които стилът на българите им влизаше директно като нагорещен нож в масло; и класата на момчетата - тяхното изпълнение беше образец за "подгряване" и своеобразната стилова рамка, която оформиха с хедлайнърите, сигурно заема заслуженото си високо място в личните концертни класации на не един фен на тази музика. Може и да беше трудно да се различават песните, но енергията и хъса, както и отдадеността на момчетата на родната публика и музиката, която правят, е достатъчно заразителна. Чухме както добре познати парчета, така и някои от предстоящия им албум, който се очаква да види бял свят през есента.
   След кратка пауза на сцената излязоха комшиите от MANGA. Стилово ги определят като смесица между алтърнатив и неометъл с етно елементи. Може да звучи като манджа с грозде, но едноименният им албум предлага доста приятна музика, особено за изкушените от етно закачките, въпреки доста олекотения звук. Само че концертът е друга работа - появата на бандата на сцената бе посрещната с умерен интерес, но при първите лирики на турски, а още повече - при първото включване на типичните ориенталски мотиви в не особено разнообразния и интересен саунд, не закъсняха негативните реакции. Тази група вероятно бе и в най-неизгодно положение по отношение именно на отклика на публиката. Малко се знае у нас за турската сцена, а и едва ли MANGA са най-ярките представители на стила в южната ни съседка. Прави чест на публиката в залата обаче, че в края на парчетата насърчаваше (не прекалено усърдно) музикантите, които от своя страна се стараеха да раздвижат все още малобройното ядро BIZKIT-фенове на терена и прогресив-почитатели по трибуните. Вокалът Ферман Акгюл едва ли спечели адмирации с постното си сценично поведение и смущаваш избор на облекло, за сметка на диджея Ефе Йълмаз, който не само се изявяваше като професионалист от класа, но и въздействаше с надъхващото си беснеене зад пулта.
   MANGA изпълниха парчета от едноименния си дебют и от излезлия тази година "Sehr-i Huzun" в сет, продължил около 40 мин.

   Последвалата пауза бе малко по-дълга от предишната, в залата влизаха още хора, а очакващите LIMP BIZKIT фенове се настройваха философски, без да са сигурни какво точно им предстои да чуят. Работата бе там, че дори запознатите добре с творчеството на следващата група в лайн-ъп-а не бяха сигурни какво ще чуят. SAGA наскоро се разделиха с оригиналния си вокалист Michael Sadler и записаха новия си студен албум - двадесети в кариерата им - с Rob Moratti. "The Human Condition" e чудесен диск, който обаче не е SAGA отпреди. Rob има чудесен глас, но в студиото не е като да излезеш на сцена с музиканти, гравирали имената си в историята на прогресив рока. И не на последно място - публиката не се състои само от хора, дошли да видят и чуят канадската петица.
   Вече понабъбналата публика се представи достойно. Припяваше на някои от песните, а голяма част от дошлите за хедлайнърите изглеждаха заинтригувани от групата. Rob и компания започнаха с интрото от новия албум и пръстите на Ian Crichton запрепускаха по грифа, а от китарата му заструи музика с ослепителната елегантност и строго великолепие на стремителен поток кехлибарено вино. Зад клавира Jim Gilmour разгръщаше неподражаема атмосфера и групата стоеше на сцената приветлива и близка, а в същото време - обгърната с аурата на фантастичната си музика. Единствено Rob Moratti не се вписваше напълно в картинката. Гласът му - мощен и мелодичен, с характерна бленда - се наслагваше над песните, вместо да е органична част от тях. Същото бе и положението със сценичното му присъствие - твърде много разхождане на внушителна мускулатура (няма лошо, стига човек да си пада по такива неща), подходящо повече за шоу на MANOWAR. Твърде изнесено напред, прекалено енергично, твърде показно - или просто той е твърде притеснен? Нормално е, когато зад теб са хора като Gilmour и Crichton, а ти си новодошъл певец в група с над 30-годишна история. Бандата още не се е сработила напълно, Moratti не е намерил точното си място на сцената - и си личи.
   Разходката из тяхната сага включваше както парчета от последния диск ("Step Inside"), така и композиции от най-ранните им години ("Don’t Be Late"). Може би тепърва трябва да се изглаждат аранжиментите на старите парчета, за да се намери оптималния вариант за гласа на Rob. Ала едва ли точно за SAGA има смисъл да се притесняваме - старите кучета носят верния път в кръвта си.
   След повече от час на сцената, канадците се оттеглиха за заслужена почивка, а остава надеждата да ги видим отново на родна земя с подходящи музикални спътници.

   С леко закъснение от обявения час 20:30, светлината на сцената притъмня и се разнесоха началните тонове на "Neue Regel" от албума "Rage for Order" на сиатълските прогресив метъл легенди QUEENSRYCHE. Минута по-късно сцената беше погълната от светлини. Звукът определено не беше на ниво, в началото вокалите на емблематичния Geoff Tate звучаха заглъхнало, а както знаем, те са това, което характеризира музиката на QUEENSRYCHE. Слава Богу, с течение на времето бяха нанесени нужните корекции и ни остана само да се насладим на убийствения сет на квинтета от САЩ. Всъщност, за това турне QUEENSRYCHE са секстет - на мястото на скоро напусналия втори китарист Mike Stone днес видяхме новото попълнение Parker Lundgren, познат на феновете на Geoff Tate от соловите му изяви и освен това - негов зет! Другият новопривлечен на борда е мулти-инструменталистът Jason Ames в ролята на трети китарист, клавирист и бек-вокал. Трябва да отбележим, че Jason особено изпъкна с великолепния синхрон, изграден между него, Eddie Jackson и Tate в двугласията и тригласията.
   И така, шоуто започна с три парчета от далечната 1986 г. - "Neue Regel", "The Whisper" и "Screaming in Digital". Огромен професионализъм лъха от QUEENSRYCHE - изпълнението им беше адски изпипано, музикантите излъчваха страхотно присъствие на сцената, а Geoff… Какво да кажем за него. Няма смисъл отново да си говорим колко е повлиял на вокалното майсторство в метъла, безсмислено е също да обясняваме, че е един от най-артистичните певци изобщо. Geoff Tate просто е от Висшата Лига на музиката! Машината Scott Rockenfield налагаше мощно кожите, както само той си знае, докато скромния Eddie Jackson полагаше солидните основи със своя бас. Ветеранът Michael Wilton и новобранецът Parker Lundgren бяха чудесно сработени, все едно от години са заедно на сцената. Разнородната публика в залата определено посрещна топло групата и ги награждаваше с мощни аплодисменти след всяка песен. След трите парчета от "Rage for Order" последваха други три, този път от съвсем новия албум на групата - "American Soldier", съответно "The Killer", "Man Down!"и "A Dead Man's Words". Изпълнени на живо тези песни сякаш се преобразяват и разкриват в пълна степен красотата си. Специално "The Killer" беше поднесена по наистина невероятен начин - значително втежнена и с многократно по-висок енергиен заряд от студийния вариант. Geoff дори ни посвири на саксофон - явно няма граници за музикалния му гений. Неусетно стигнахме и до последното каре от сетлиста, а именно оставените за финал четири бижута от съвършения "Empire" от 1990 г. Още с първите тонове на "Best I Can" си проличаха феновете на QUEENSRYCHE в залата, които я огласиха с мощното "I Won't Let Go" по време на припева. "The Thin Line", и особено "Jet City Woman" също дадоха поле за изява на QR-феновете, за да настъпи момента, в който всички избухнаха - великата класика, едноименната "Empire". Брилянтно изпълнение, за съжаление последно в шоуто на QUEENSRYCHE. Няма как 55 минути да са достатъчно на феновете, присъствали на концерта именно заради бащиците на прог-метъла от Сиатъл. Вече втори път гледаме QUEENSRYCHE на родна почва и за втори път те са в ролята на съпорт. Надяваме се в недалечно бъдеще да ги видим отново у нас, този път обаче като хедлайнъри с пълнокръвен, минимум двучасов сет.

   Часът е 22:00, a LIMP BIZKIT вече са превзели сцената и разпиляват публиката с мега-хита си "My Generation". Всичко живо е във въздуха. Дори и след толкова дълга пауза в кариерата си, очевидно LIMP BIZKIT не са забравени от феновете им, които присъстваха във "Фестивална" тази вечер. Цялата зала се тресеше от неспирните подскоци на няколко хиляди чифта крака. Бандата редеше хит след хит, а феновете им като в екстаз пригласяха на Fred Durst през цялото време. Няма начин да не отделим нужното внимание на ексцентрика Wes Borland. Китаристът, известен с неповторимите си маски и костюми, този път се беше пременил като африкански вуудуу-шаман, целият боядисан и облечен в черно със страховита мъртвешка маска на лицето - лудница! Трудно се разказва за LIMP BIZKIT на живо, изключително рядко ставаме свидетели на такова тотално зрелище. Звукът беше перфектен! Да, зала "Фестивална" и перфектен звук рядко се използват в едно изречение, но за сета на BIZKIT, озвучителите бяха свършили чудесна работа. Светлинното шоу беше ослепително. С две думи - страшен професионализъм! Обезпечаването на тези технически подробности носи на зрителя многократно повече положителни емоции. Въпреки, че би трябвало това да е стандартно за всеки концерт, за съжаление в България все още силно се впечатляваме, когато дадено шоу премине без проблеми с озвучаването. Както и да е, екипът на LIMP BIZKIT си беше свършил перфектно работата. Дотук с дребните подробности. Защото това, което беше същината на чудовищно якия сет бяха петимата мъже на сцената: Fred, Wes, Sam, John и Leor (по-познат като DJ Lethal). Всички се раздаваха като за последно! Още на втората "Livin’ It Up" Durst беше долу при феновете. Страховитите енергийни вълни се разбиваха във феновете, а те от своя страна бяха жадни за още и още. Хитовете се редяха един след друг (пълен сетлист ще откриете в края на материала), всички бяха приети с възторг от публиката. След приятелското намигване към NINE INCH NAILS с "Hot Dog" получихме кратка почивка с "Re-arranged", за да сме готови за последвалото мощно избухване - "Break Stuff". "And if my day keeps goin' this way I just might break your fuckin' face tonight!" Това си беше поне 7 по Рихтер! След края на бомбата "My Way", по време на която DJ Lethal кръстоса сцената, развявайки българския трибагреник, Fred Durst беше така добър да сподели с нас, че винаги, когато ходи на концерт се стреми да бъде най-отпред, на първия ред. И в знак на благодарност си избра няколко от феновете, вкопчили се в решетката и ги покани на сцената да покуфеят заедно по време на "Full Nelson", че дори и да изпеят няколко реда от песента. След приятелските прегръдки с Durst, феновете бяха изведени от сцената от двама охранители с размерите на четирикрилен гардероб, за да може да се освободи място за урагана "Nookie". На места в публиката се бяха образували сериозни мелета от танцувален характер. Колкото и да е чужд George Michael на този тип фенове, то песента му "Faith" беше изпята от цялата зала. Е, съвсем леко преработена, разбира се, и с няколко си там тона метал по-тежка... Музикантите излизат от сцената. Чува се смях, познат смях... Да, това е същият този смях от безсмъртния хит на Michael Jackson "Thriller". Нямаше как LIMP BIZKIT да не направят своя дълбок поклон пред Краля на попа. И това не беше единствения, защото малко по-рано чухме и няколко бийта от "Billie Jean". След петминутни аплодисменти Bizkit отново излизат на сцената, за да нанесат последната си ударна серия. По време на акустичната "Behind Blue Eyes" гласът на Fred Durst е тотално заглушен от публиката, която изпя цялата песен от начало до край. След нея се повозихме в ритъма на "Rollin’" - отново скачане до тавана на залата! Мисията става напълно невъзможна с последното парче за вечерта - "Take A Look Around". Някъде към средата на песента Durst помоли цялата зала да седне, кой на седалка, кой на земята - няма значение. "Now I know why you wanna hate me" и всички са във въздуха! След час и четиридесет минути на сцената, музикантите се прибраха за последно, сбъдвайки мечтата на хиляди свои фенове у нас.

   Така премина първото издание на фестивала "Rock the Balkans", организиран от "Balkan Entertainment Compnay". Вероятно стиловото смесване и сравнително високите цени на билетите попречиха той да покаже пълен блясък, а общо събитието бе посетено от около 3-3500 души.
   Дали то постави началото на нещо, което ще стане ежегодна традиция, ще разберем през 2010-а, а сега ни остава да насочим взор и поемем пътя към Каварна, където утре започва тридневният "Kaliakra Rock Fest".

Ето и сетлистовете на QUEENSRYCHE и LIMP BIZKIT.
QUEENSRYCHE:
01. Neue Regel
02. The Whisper
03. Screaming In Digital
04. The Killer
05. Man Down!
06. A Dead Man’s Words
07. Best I Can
08. The Thin Line
09. Jet City Woman
10. Empire

LIMP BIZKIT:
01. My Generation
02. Livin’ It Up
03. Show Me What You Got
04. Eat You Alive
05. Hot Dog
06. Re-arranged
07. Break Stuff
08. Boiler
09. My Way
10. Full Nelson
11. Nookie
12. Faith
------------------------------------
13. Behind Blue Eyes
14. Rollin’ (Air Raid Vehicle)
15. Take A Look Around"

Фотогалерии:
SAGA (39 снимки)
QUEENSRYCHE (45 снимки)
LIMP BIZKIT (50 снимки)
Нуша, Яни







Коментари   (58)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Iliya 6.07.2009 16:18:55 отговори + 0 0
Хаха, metal-core, по-добре замълчи, защото изричаш богохулни думи! И си навличаш гнева на великите метъл богове, хахаха! Само едно име ще кажа и няма да те закопавам повече, защото си личи, че не слушаш (дет) метъл: Death на Chuck Schuldiner (R.I.P.) - Велики!
П.П. А каквото и положително да кажем за холандците God Dethroned (произнася се Год Дитроунд) няма да е нито прехвалено нито в повече, напротив - оказва се, че прекалено малко ги обсъждаме - само 2-3 коментара, дори и кратък репортаж нямаше за концерта, който беше повече от добър! А ако трябва да падна на твоето ниво и да обиждам групи на които не се кефя, бих казал, че една друга банда е прехвалена... но няма да го направя!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metal-core 5.07.2009 10:36:46 отговори + 0 0
Sodom,ти пък кво се обаждаш?Следващото "тру" дето се обажда където не му е работа.Всъщност тея Год детриунд са поредната прехвалена дет-метъл банда правеща безсмислен шум.Уау колко сме брутални.Да им построим паметник ако искате,а?Дет метъл и велики?2 думи,който няма как да бъдат в едно изречение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sodom 3.07.2009 12:40:38 отговори + 0 0
metal-core - 2009-06-30 16:02:41

Същинска легенда си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вестократ 1.07.2009 09:34:48 отговори + 0 0
Извинтете моят ламеризъм.

Ами за пича дето пита кои са God Dethroned - виж пич, това е една от онея супер яки банди, дето такива като теб не са ги чували. Истински съжалявам че концертите съвпаднаха и не можах да ги гледам, защото са невероятно яка екстремна група.

Колкото до не-гледането на останалите банди - какво да ви кажа, прекалено далеч съм от Манга или Сага, а Куинсрайх се оказаха скучни за мен на живо Според мен беше голяма грешка да омешат тези банди на едно място. Много от феновете и на едните и на другите са кажи-речи рекетирани за да платят голяма сума и да са принудени да търпят неща, които не ги засягат...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gels 30.06.2009 21:32:05 отговори + 0 0
Iliya-Браво пич и аз сам на твоето мнение само така!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кайлъшка струна 30.06.2009 21:31:27 отговори + 0 0
А и да не забравя- Лимп Бизкит без Уес Борланд е като Гънс без Слаш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кайлъшка струна 30.06.2009 20:57:44 отговори + 0 0
След концерта ни най-малко не съжалявам за парите, които дадох. КУИНСРАЙХ бяха класа, личеше си по време на целия им сет. А, воклалът има перфект глас,както се и очакваше.
А Лимп Бизкит направо ни разпраха. Определено тази група трябва да се гледа на живо, дори и да не им най-големият фен. Бях скептично настроен ,като видях колко хора имаше и си мислех, че Фред Дърст ще отбие номера.Но човека се раздаде докрай ,както и останалите от групата.Евала, надявам се пак да дойдат и този път на стадион.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

KuRe_kUrE 30.06.2009 19:54:08 отговори + 0 0
Не знам за вас, ама аз си махнах главата!!!Чичо Фреди беше точно пред мене когато слезе на оградите!!!!Благодаря на Лимп Бизкит за това, че ги има и за невероятния концерт!!!Евала пичове!Ако не бяхте вие навремето нямаше сега да слушам тежка музика...ВЕЛИКИ СА НА ЖИВО-друго мнение няма!!!Просто си махнах главата!!!А за тези които навремето са ги слушали, но сега слушат трю работи и хранят Лимп Бизкит мога да кажа само едно-ЖАЛКИ СТЕ!!!Аз никога не спрях да слушам тази група, което означава, че те за мен никога не са били някаква мода.Както явно е било за повечето хора които им се смеят!!!Могат само да го духат!!!
Евала на САГА и на КУИНСРАЙХ...Не съм особено голям фен на първите, но определено ме грабнаха...За Куинсрайх само една дума-ПЕРФЕКТНИ!!!Нямат грешка!!!Концерта беше много здрав.Аз страшно много се накефих-защото съм истински фен, а не някакво закостеняло ТРЮ или сноб.....
НАЗДРАВЕ!!!!
Следваща спирка-КАВАРНА......
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Iliya 30.06.2009 19:48:21 отговори + 0 0
@ metal-core
Всъщност God Dethroned наистина са голяма банда, просто не са комерсиални! А както вече казах - пиша тук, защото все още няма репортаж за концерта, а повечето от феновете на Queensryche и Saga предполагам, че също биха искали да разберат как е било на God Dethroned (поне аз бих)! Затова моля без излишно злословене към групи които не слушаш, аз също не обелвам дума за Бискит - все пак или добро или нищо! Посещаймостта на концертите също няма смисъл да обсъждаме - колкото-толкова. Ако сметнем, че на Бискит е имало 3000 души (при положение, че са свирили също Queensryche, Saga + още 2 банди), на самостоятелен концерт In Flames, примерно събраха повече от 2000 (направи си сам сметката дали за Бискит е имало повече)! А това, че на ъндърграунд бандите вече едвам отиват и 100-ина души е показателно за изтънелия джоб на родния фен, което сами виждате се отразява и на комерсиални групи като Бискит, какво остава за death-black концерти! Това е положението! Иначе аз лично предпочитам концерти на които не се налага да се тъпча като риба в консерва, да не мога да си поема въздух и да се потя дори когато си стоя кротко на едно място, камо ли да съм се развилнял! Е, на God Dethroned подобни неудобства нямаше... само чиста проба екстремен метъл с наистина добър звук и страхотна атмосфера!
П.П. Айде със здраве! Спирам да пиша, че току-виж още някой фен на Бискит се издразнил... иначе поздрави на всички изкефили се на Queensryche и Saga - ако не съвпадаха двата концерта със сигурност щях да съм и аз във Фестивална! Просто Queensryche ги гледах първия път когато изсвириха целия Operation Mindcrime... какво повече да иска човек!
П.П.П. Сатире, сори пак за включването от другия концерт, ама твоя "външен автор" нещо още се бави с репортажа!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джон 30.06.2009 19:40:55 отговори + 0 0
Явно българския фен е прекалено претенциозен и надменен , затова и половината банди не получиха нужното уважение.Едните дошли за Бизкит и стоят отвън , другите дошли за Куийнсрайх и си тръгнали после , абе вие нормални ли сте? Най-ощетени бяха Манга ,но съдбата е виновна , не че са лоши музиканти , дори напротив.Най-важното е ,че се сцепихме , звука беше наистина добър в сравнение с концерта на Корн преди 4 години ,а баш най-важното е ,че успях да хвана палка накрая !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dry_cell 30.06.2009 16:18:16 отговори + 0 0
ЕЕ Изкъртихме се каквото и да си говориме Тъпия Кореец малко ни издразни ама това си му е работата :0 евала на Гейб че беше толкова готин пич и ни докара John Otto След това нямаше смисъл да правиме жива верига пред автобусите в крайна сметка получихме това което искахме дори и от един човек !!! Шоуто беше много добро за мой късмет избраха двама пича до мене но не и мен иначе щях да си скъсам шортите от подскачане с Freddy Беше Жега но имаше вода за щастие) Наздраве честито на Печелившите и оцелялите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metal-core 30.06.2009 16:02:41 отговори + 0 1
Смазаха ни Бизкит.Няаше такова скачане,мятане.Още ме боли гърлото и гласът ми не може да се оправи.Перфектни просто.
Обаче досега не бях виждал концерт на който половината публика да е отвън преди да излязат Лимп Бизкит.Поне барабанистът на Бизкит се разходи навън в залата и се снимахме(Десо,мерси,че го забеляза).След концерта ги чакахме пред автобуса и пак доде Джон Ото,снима се и раздаде автографи.И пак на фона на скъпите билети 3000-3500 човека не беше зле.А Фред Дърст като излезе рано рано отвън още преди да пускат в залата и взе знамето LIMP BIZKIT BULGARIAN FANS.И после го сложиха на пулта на Летъл.Преди това брат му Кори Дърст и още един пич от обкръжението им познат като Гейб раздаваха от ноеите перца на бандата и снимаха феновете и плакатите,който бяхме подготвили.След концерта тениската ми беше в такова сътояние,все едно съм я извадил от пералнята.Долу беше адската жега,едва се дишаше.Като прибавим,че постоянно се крещепе ЛИМП БИЗКИТ..ЛИМП БИЗКИТ,а след това и самият концерт май беше все тая дали е на стадион и ще вали или не.Резултата беше същия.Добре,че си взех тениска от мърчандайза на бандата,че иначе щях да си ходя голИ между другото какво се обяснявате тук за GOD DETRONED??Кво ми пука на мен какво е ставало на концерта на тея.Някаква много голяма банда ли са,какво?150 човека поне имаше ли?"Истински метъли"
Dusty,Разделението си го имаше.Поне това от 90 и останалите.Имаше си прегради.Между 65 и 75 лева нз дали имаше.На тези,които бяхме с билети от 90 кинта,ни слагаха някакви самозалепващи се гривнички.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dusty 30.06.2009 14:46:46 отговори + 0 0
интересно ми е някой да сподели как беше осъществено деленето на хората според билета, който са си купили? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.06.2009 14:42:08 отговори + 0 0
Е хайде де и аз чакам репортажа за GD В действителност и аз не бях чувала толкова добри бласт бийтове от Nile (с малко замисляне за Benediction ) Страхотен концерт със страхотна обстановка - малко, но качетсвено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Iliya 30.06.2009 14:35:02 отговори + 0 0
@ Satyr:
Бе ако чакаш от Лорда или Барс - те май си тръгнаха още преди да дойдат групите, че бая ги забавиха на границата! Иначе дано да сте имали и други агенти, ако не - освен от RBF някой да направи официален репортаж (там Капка или Гого), друго не виждам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 30.06.2009 13:49:07 отговори + 0 0
За Dog Dethroned сме заръчали репортаж на външен автор и го чакаме :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

insider 30.06.2009 13:48:01 отговори + 0 0
Концертът на Куинсрайк беше зашеметяващ! Всичко беше изпипано, емоционално и поднесено с висша класа! Аз бях дошъл за този концерт, изгледах го и си отидох щастлив... Това е! Бицкит ги пропуснах, Сага направиха чудесен сет, Манга също не са лоши, а за Скреч какво да кажа... Добре подгряха, но определено трудно ми понася някой да ми се кара и то немалко време Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Iliya 30.06.2009 12:44:09 отговори + 0 0
@ 967 хаха, човече, прав си!
GOD DETHRONED направиха смазващ концеерт! Страшен звук и професионализъм! Henry е машина на живо, мацката върти яки сола (и коса), а новия барабанист е мега добър - по-отчетливи и скоростни бластове не бях чувал от концерта на Nile! В The Box се събраха едва 60-ина човека, но затова пък атмосферата беше убийствена (пък и никой не ме е тъпкал, освен ако аз не се искам да се сбутам)! Имаше и готин мърч (особено за мацките, които не бяха толкова много, де)... а след концерта - яко автографи и снимки с пичовете и мацката (или поне за шепата хора които останахме)! Поздравления за организаторите RBF, че в крайна сметка преместиха концерта от Фенс в The Box, въпреки очакваната ниска посещаемост... това си беше чиста доза реверанс към феновете, които макар и 60 човека щеше да ни е най-малкото тягостно ако не тясно и задушно в бар Фенс на подобен концерт!
П.П. Сатире, извинявам се че коментара ми не е по темата, но никъде не видях репортаж от концерта на God Dethroned, а мисля, че си заслужава да има такъв! Въпреки слабата посещаемост и значителното забавяне (последното заради родните митничари), концерта се получи много, много добре особено за феновете които го посетиха, а и за групите предполагам! Иначе до колкото разбирам и на Queensryche се е получило яко шоу!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

whips 30.06.2009 12:41:56 отговори + 0 0
Сатире, добри снимки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любовест 30.06.2009 12:24:09 отговори + 0 0
Абе какво да ви кажа, влязох за Куинсрах, просто останалите прецених че мога да си ги спестя, но въобще не се изкефих. Адски умряло ми дойде Но имаше бая фенове за тях които се изкефиха супер много, което значи че са били яки.
Бизкит обаче избиха рибата, гледах в нета от Даунлоуд Феста и там беше трагедия, но това вчера ми се нарежда в личната класация веднага след Machine Head, което по мое мнение е най-якият концерт на нормална банда от 90-те в БеГе-то
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Yanni 30.06.2009 12:01:57 отговори + 0 0
@Бобз:
"пък на мен ми е интересно да видя Bizkit и Queensryche наведнъж "

Абсолютно! Дори коренно различни като посока, двета банди направиха зашеметяващи сетове!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BLADE 30.06.2009 11:54:00 отговори + 0 0
И Фред Дъртс се е излагал снощи с Behind Blue Eyes тц тц.НИщо против Бизкит, но тази песен не е за тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бобз 30.06.2009 11:53:23 отговори + 0 0
Бахти, не мога да разбера защо се оплаквате точно от Болкан за подбора на групите? Тия групи си вървят пакет, както се забеляза и от обстоятелството, че и в Румънско са били пак те. Иначе за цените е друга работа, пък на мен ми е интересно да видя Bizkit и Queensryche наведнъж - който е ограничен си е за негова сметка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.06.2009 11:46:11 отговори + 0 0
Добър концерт, но на Манга аз излязох... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bib 30.06.2009 11:34:04 отговори + 0 0
Leprosy, кои сте били само за Queensryche? хахахаххахахахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Leprosy 30.06.2009 11:10:42 отговори + 0 0
Queensryche и LIMP BIZKIT - WTF??? Бяхме само за Queensryche - орагнизаторите - нещо да не са ви отекли хемароидите, та се направили такава комбинация? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.06.2009 10:08:31 отговори + 0 0
лимп бизкит-----смешници Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bib 30.06.2009 09:54:42 отговори + 0 0
концертът беше супер як!
Limp Bizkit майкооооооо! хахаха
скреч и манга също ми харесаха! другите 2 групи..евала..явно имат фенове, но аз не съм сред тях хаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Живко Цочев 30.06.2009 09:48:12 отговори + 0 0
Хей защо мълчите,защо никой не се обади за срещата с ЛБ,взехте ли ми автографи????????(((((((((( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

(а)Bateto 30.06.2009 09:11:53 отговори + 0 0
Фредерик не попита ли нещо за Соня Васи? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 30.06.2009 09:10:50 отговори + 0 0
Настава време за Каварна. Куийнсрайк са симпатяги, но колкото - толкова, сега наред са Лорън Харис и Мотли :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DICKINSON_ 30.06.2009 09:05:19 отговори + 0 0
Satyr,call me. Ще ти пратя още снимки от великаните Queensryche. Може и да ти харесат, а може и да качиш още за кеф на многото фенове, които бяхме снощи само и единствено заради тях. Ще се радвам да видя мои кадри на сайта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай хей 30.06.2009 08:34:31 отговори + 0 0
...то ногу барабани, ногу нещо и светкавиците не могат проби! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.06.2009 08:05:21 отговори + 0 0
на другите барабанисти има
кво зяеш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

madfan 30.06.2009 04:26:32 отговори + 0 0
жалко че няма снимки на Джон Ото(Limp Bizkit drummer) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dez 30.06.2009 03:37:41 отговори + 0 0
Към фотографите:

Тъй не се научихте да снимате и БАРАБАНИСТИТЕ!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 30.06.2009 02:47:12 отговори + 0 0
@967 - хах

Концертът си имаше свойте недостатъци и плюсове. Още не мога да преценя кои наделяваха. Queensryche и Limp Bizkit отвяха 2000 - 3000 публика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

967 30.06.2009 02:02:14 отговори + 0 0
на GOD DETHRONED се сцепихме. всички истински метъли бяхме там. голям концерт!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StreetSoldier 30.06.2009 01:25:09 отговори + 0 0
Забравих да спомена Манга...и може би с право...тая група не искам да се доближава до концерт в нашата страна... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StreetSoldier 30.06.2009 01:23:02 отговори + 0 0
БИЗКИТ РАЗБИХА!Да ме прощават господата по долу ама групите тая вечер бяха две...Скреч и Бизкит...останалите просто стилово нямаха място...Куинсрайх и Сага може да са добри музиканти, но българския фен явно не може да търпи такива големи разминавания в стилово отношение...и нека организаторите се замислят следващия път поне малко.

P.S. Интересно защо кенефа беше 50 стотинки при тези ужасТно скъпи билети...на soulfly беше без пари...срамота БЕК !отивам да спя, че краката ми дават заето...наздраве!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 30.06.2009 01:15:10 отговори + 0 0
Беше доста педалско от страна на организаторите да сложат тия, които са платили 60 и тия, които са платили 75 лева на едно място. Продължавайте в същия дух! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bizkit In Flames 30.06.2009 01:02:21 отговори + 0 0
*********, концерта беше велик от страна на Лимп Бизкит !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вестократ 30.06.2009 01:02:19 отговори + 0 0
Бизкит бяха много яки, адаша - президент! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ссдс 30.06.2009 00:15:04 отговори + 0 0
невероятно слаб концерт!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nikki 30.06.2009 00:06:54 отговори + 0 0
Видях великаните, вече мога и да поспя. За пореден път Queensryche доказват колко са големи. Уникални, невероятни и любими. Това са те. Нямам думи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 29.06.2009 23:54:24 отговори + 0 0
ми то упадъка си е на цел един умрел "стил" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mr. KnowItAll 29.06.2009 23:52:37 отговори + 0 0
Фреди Дърст ако издаде още един албум като последния на Бизкит и другия път ще дели сцена с Юрая Хийп и Смоуки. Упадъкът е долно нещо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

marto 29.06.2009 23:16:17 отговори + 0 0
Queensryche бяха яки :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gels 29.06.2009 22:54:52 отговори + 0 0
A като хора едва ли имаще повече от 2 000 души поне аз така мисля!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gels 29.06.2009 22:52:54 отговори + 0 0
Сега се прибирам от там-беше добро това за което бях там.А именно SAGA и Queensryche.И всичко свършва дотук!!По тъпа комбинация от групи не може и да бъде просто нямам думи.Прогресив легенди срещу Teen банда като Bizkit.Нямам нищо против тях естествено нека се кефят хората както се кефих аз на моите любими банди.Само че докато си куфея аз некви пубери ме гледат все едно че сам им изял баничката с някво такова настарвение че едва ли не ще се бием след малко-просто нямам думи!!!А на именника Петър просто му пожелавам никога да не прави подобен род концерти просто не става така!!Иначе си беше супер!!Сага просто са велики а за Куинсраик просто без думи -СУПЕР яко!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 29.06.2009 22:48:50 отговори + 0 0
По-късно с пълния репортаж. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 29.06.2009 22:44:18 отговори + 0 0
А нещо като численост може ли да се каже Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 29.06.2009 22:41:40 отговори + 0 0
От тук нататък така ще отразяваме всички големи концерти или почти всички :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GMC 29.06.2009 22:11:50 отговори + 0 0
явно е голям провал този фестивал, за да се пише постоянно за него. Сега почна, сега излизат, сега влизат, сега правят това, сега правят онова Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 29.06.2009 21:35:19 отговори + 0 0
Тъжно е когато прогресивчето "завладява"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 29.06.2009 18:35:57 отговори + 0 0
Тоя що не е червената шапчица? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.06.2009 18:28:51 отговори + 0 0
китаецът е кореец... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.06.2009 17:38:12 отговори + 0 0
яко! китаецът носи и пинг-понг! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".