Църквата на COMBICHRIST владя клуб "Blue Box" в неделната вечер

30 мар 2009, 23:34 ч. 761 / 10 2
пред./следв.
На 29 март 2009 г.в клуб "Blue Box" се състоя третото поредно издание на "Gorgon Electro Mini Fest". Гости този път бяха COMBICHRIST, AESTHETIC PERFECTION и VIRGINS O.R. PIGEONS, а от българска страна се отчетоха SHEMALE ZERO, вече в обновен състав.
   Вратите бяха отворени малко преди 20 ч. Бях чула доста отрицателни отзиви за клуб "Blue Box", но когато отидох останах приятно изненадана - беше достатъчно просторно, сцената се виждаше отвсякъде, поради амфитеатралното разположение на залата на бившето кино, имаше студена бира на бара... е, вярно, нямаше гардероб, но някак си го преглътнахме.
   Първи на сцената, малко след 20:30, излязоха SHEMALE ZERO. Новината е, че те отново са двама - мистериозния втори член, обявен от Стефан в интервюто му за "Metal Katehizis" преди месец, се оказа Филип от VOYVODA, който бе на синтезаторите. След финала на първото парче - "Androgyne Cyberqueen" Стефан се оттегли за минутка от сцената, съблече моряшката си униформа и се завърна по-гол от всякога. Известен с екстравагантността си, той остана само по черен корсет, черни слипове, жартиери с висящи от тях спринцовки, обувки на висок ток и неизменната за него напоследък моряшка шапка. Половинчасовото изпълнение беше на ниво и подготви добре за излизането на първата чуждестранна група, а именно VIRGINS O.R. PIGEONS.
   Гръцкото трио излезе след 30-минутно затишие, което даде възможност на хората да си починат и да си вземат по още едно питие. VIRGINS O.R. PIGEONS са за втори път в България, като първия им гиг у нас беше отново по покана на "Gorgon" през декември 2007 г. Ярко се откроиха мощният вокал на Sitras, изпипаната и андрогенна визия на Pierrot, смазващите клавири на El… въобще триото заби здраво, представи няколко нови парчета и успя да раздвижи подобаващо жадната за бийтове публика. В 22:00 ч. и те на свой ред се оттеглиха от сцената, отстъпвайки мястото си на американския EBM проект AESTHETIC PERFECTION.
   След поредната половин часова почивка, звуците от интрото на новия албум на AESTHETIC PERFECTION - "A Violent Emotion", придърпаха отново хората към залата. Първата песен, която Daniel Graves заби беше "The Great Depression", определено една от най-силните в албума. Усещаше се много непринуден контакт с публиката, а сценичното поведение на фронтмена беше перфектно. Хората тотално полудяха и заподскачаха в маниакалния ритъм. След края на парчето Daniel възкликна "Ако знаех, че България е толкова страхотна, щях да дойда преди години". За жалост, не можем да върнем времето назад, но запомнихме обещанието му, че ще се върне отново. Прозвучаха още "Fix", "Wasted", "The Ones" и др.
   23:16 ч. Плътен мрак е обгърнал сцената на "Blue Box". Познати звуци от телефонен секретар се разнасят из залата. Женски глас. След което обезспокояващо прозвучава детска песничка. Какво се случва? Дали не е оживял кошмар? Сред мрака започват да се открояват силуетите на четиримата демони от COMBICHRIST. Бас. Гърления рев на Andy. И публиката избухва... Добре дошли на неделната служба на Църквата на COMBICHRIST, дами и господа. Може да си прочетете молитвите, но няма да ви помогнат... Today we’re all demons…
   Първото парче, което демоните ни поднесоха беше "All Pain Is Gone". Последваха "Blut Royal", "I Am Happy Anyway", "Get Your Body Beat"... Изпълнението на COMBICHRIST беше жестоко, безкомпромисно, размазващо - точно каквото очаквахме да е. Освен това песните бяха променени в специални лайв-версии и звучаха доста по-различно, отколкото в албумите. Това от своя страна направи гига на хедлайнърите още по-вълнуващ. Не може да се опише с думи смразяващото сценично присъствие на Andy, който с един поглед и зловеща усмивка кара публиката да изпадне в екстаз, както и звуците излизащи изпод двата комплекта мощни барабани. Бутилки минерална вода хвърчаха към екзалтираната публика, която крещеше с пълно гърло и подскачаше нагоре-надолу. Прозвучаха още "Sent to Destroy", "Without Emotions", "Today I Woke in Rain of Blood", "This Is My Life", "Shut up and Swallow". След края на последното, без да кажат и дума норвежките агротек машини се оттеглиха от сцената, като оставиха след себе си само мълчаливия мрак. Нямаше как да се мине без бис и публиката започна да скандира "COMBI-COMBI-COMBI-COMBI!" След минута бандата се завърна на сцената и безкомпромисно заби един от най-големите си хитове - "This Sh*t Will Fu*k You up". Точно за финал прозвуча "What the Fuck Is Wrong with You People", на края на което групата съвсем полудя и започна да троши инструментите и реквизита си... За първи път ставам свидетел на такава гледка и... да... чувството е невероятно! "Както виждате няма какво повече да ви изсвирим" - остроумно отбеляза Andy - "А и за малко да забравя, днес е неделя, нали? Добре дошли в Църквата на COMBICHRIST." Незнайно защо след като хедлайнърите слязоха от сцената и концерта приключи из "Blue Box" зазвучаха GREEN DAY с "The Boulevard of Broken Dreams"... Причината за избора на това ексцентрично решение остана мистерия...
   Афтърпартито, вече по традиция, беше в клуб "Fans" и продължи чак до сутринта. Там правилата диктуваха VJ Gorgon и гръцкия DJ Psychon. Музиката беше подчертано агресивна - EBM, пауърнойз, индъстриъл, а по едно време дори прозвуча "No Good" на THE PRODIGY. Имаше и видеостена, на която се прожектираха "gore"-сцени. Обстановката беше непринудена и музикантите се смесиха с феновете. Благодарим на "Gorgon" за поредното адски силно дарк събитие и ако нещата продължават да ескалират по този начин направо не знам кого да чакаме другия път...

Mart Kawaii

combichrist

още за:

Combichrist


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ирма 31.03.2009 23:26:17 отговори + 0 0
Не са свирили "I Am Happy Anyway", a ''Scarred''...а и се казва ''This Is My Rifle'', а не ''This Is My Life''...

Иначе концертът беше незабравим, Горгон за пореден път организираха нещо невероятно!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

streetcleaner 31.03.2009 10:57:50 отговори + 0 0
много як концерт - рядко се вижда такова нещо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".